Vine frigul. Afla cum poti avea un cost mic la intretinere

incalzire in locuinta

Toamna a intrat de ceva timp in ritmul ei, vremea e din ce in ce mai schimbatoare, iar temperaturile scad pe zi ce trece. Pentru a te pregati de iarna ce va veni trebuie sa incepi din timp. Inca nu este prea tarziu pentru a face schimbari ce te pot ajuta, atat din punct de vedere al caldurii furnizate, dar si din punct de vedere al costurilor de intretinere. Sa vedem ce detalii sunt importante atunci cand doresti sa te pregatesti pentru iarna.

Verifica instalatiile de incalzire si furnizare a caldurii

Indiferent de sistemul de incalzire ales, verificarea acestuia trebuie sa se faca nu doar in perioada in care trebuie pus in functionare. O defectiune descoperita in momentul in care ai nevoie de caldura va crea un puternic disconfort. Alege sa faci aceasta verificare inca de la inceputul toamnei sau poate chiar din vara. In felul acesta te vei asigura ca frigul nu te va surprinde si vei avea suficient timp pentru a efectua eventualele reparatii sau inlocuiri.

Un alt detaliu important e ca acestea sa fie verificate de un personal specializat. Daca esti beneficiarul unei centrale termice sau esti bransat la sistemul de incalzire centralizat, ori caldura casei tale este furnizata cu ajutorul unei sobe, este important ca acestea sa se afle in conditii perfecte de functionare. De exemplu, cosul sobei necesita o atentie deosebita deoarece daca nu este curatat corespunzator aceasta nu va oferi un randament crescut sau, mai rau decat atat, se pot produce intoxicatii cu monoxid de carbon.

Acorda o importanta deosebita izolatiei

Analizand legile termodinamicii, cel mai corect e de inteles faptul ca frigul nu se instaleaza ci caldura se pierde. Din acest motiv, este foarte important ca structura casei sa fie atent realizata, sistemul de izolatie sa fie de calitate, iar pierderile de caldura sa tinda spre zero. In felul acesta, caldura necesara pentru a mentine un grad de confort termic va avea un nivel mai redus, se va pastra pe o perioada mai mare de timp, iar asta va avea un impact puternic pozitiv asupra costurilor de intretinere.

Un rol deosebit il prezinta calitatea usilor si a ferestrelor folosite. Acestea sunt principalele locuri prin care caldura se poate pierde. Asadar, asigura-te ca acestea nu sunt stricate, ca se inchid bine si de faptul ca izoleaza cum trebuie.

Poti alege un termostat

Termostatul poate fi una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face. Acesta are rolul de a mentine o temperatura setata, in functie de necesitatile fiecarei persoane si in functie de utilitatea acelui spatiu. Ultimele tehnologii implementate in randul acestor termostate face posibila controlarea acestora chiar si de la distanta. In felul acesta iti poti pregati casa asa cum iti doresti, astfel incat atunci cand vei ajunge acasa temperatura sa fie optima. Un bun exemplu in acest sens este termostatul Salus it500, ce poate fi controlat prin internet si este unul dintre cele mai performante de pe piata.

Ca idee de final, este important sa te ajuti de aceste informatii si vei vedea ca nivelul costurilor intretinere al casei tale va fi mult mai mic.

Lasă un răspuns