Viitorul constructiilor: casele verzi

casa verde

Europa este foarte inovatoare cand vine vorba de constructiile arhitectice incat au ajuns sa prezinte unele dintre cele mai inovatoare locuinte in acest domeniu. Cunoscut sub denumirea „Casa verde” programul vizeaza o alternativa la constructiile moderne de pana acum care se construiau in timp indelungat folosit o serie de materiale daunatoare pentru populatie si pentru mediu.

Altfel spus, casa verde este cel mai nou termen folosit pentru cladirile construite din materiale ecologice, menite sa nu afecteze mediul inconjurator, incat se caracterizeaza prin design unic, intretinere mica, renovare si demolare in scurt timp, folosinta indelungata.

Printre cele mai cunoscute avantaje ale unei astfel de locuinte se numara:

  • casele verzi sunt mult mai solide decat constructiile obisnuite;
  • sunt mult mai prietenoase cu mediul inconjurator;
  • la constructia acestora se foloseste numai piatra naturala;
  • sunt rezistente la cutremur;
  • sunt mai bine izolate fonic si termic;
  • prezinta o tehnologie inovatoare, incat au propriul sistem de reciclare a apei, care o data folosita se scurge si se refoloseste pentru a asigura irigarea zonelor agricole;
  • prezinta o mai buna credibilitate cand vine vorba de facturile casei, incat iluminatul acestor constructii, desi este public, se face prin solar, iar fiecare casa este dotata cu propriul stalp electric, pentru care locatarii nu o sa plateasca decat costul si consumul unui led;
  • vor fi cele mai cautate case ale viitorului.

Deavantajele caselor verzi sunt mai putine, incat costul este principalul element care face legatura intre cererea si oferta acestor locuinte, incat specialistii spun ca au un pret dublu decat casele clasice. Altfel spus, o garsoniera de acest timp are o valoare incepand cu 55.000 euro, iar un apartament cu doua camere porneste de la un pret de 85.000 euro.

Arhitectii spun ca atunci cand ne gandim sa achizitionam un astfel de apartament trebuie sa avem in vedere faptul ca aceste constructii au un transfer termic mic fata de mediul inconjurator, incat in aceste locuinte nu avem voie voie sa pornim aerul conditionat pe timpul verii, intrucat au un sistem special care nu permite patrunderea caldurii in interior.

Lasă un răspuns