Utilitatea antreprenorului

In economia de piata, antreprenoriatul a luat avant mai mult dupa trecerea de la sistemul socialist la cel democratic, astfel, omul care are cateva notiuni de economie, este dator sa se perfectioneze si sa invete si cunostinte de antreprenoriat, fiind doua parti care sunt dependete una de cealalta. Notiuni de genul plan de afaceri, marketing, management, finante, gestiune, strategii de dezvoltate, strategii de patrundere pe pietele de desfacere, strategii investitionale il ajuta pe omul modern sa se dezvolte pe sine pentru a dezvolta mai apoi societatea in care traieste, pentru a se descurca pe contul sau propriu sau pentru a aduce beneficii entitatii economice pentru care lucreaza.

dreamstime_s_31809197-798x723

Potrivit definitiei, un antreprenor este persoana care adopta un comportament activ si inovator, care accepta riscuri pentru a dezvolta proiecte noi. In acest sens un numar foarte mare de societati considera un principiu  valoros sa angajaeze un antreprenor cu viziune pe termen lung, pentru a da randament in activitatea pe care o desfasoara, deoarece prin cunostintele lor, antreprenorii au un aport in evolutia mediului de afaceri precum si a indicatorilor macroeconomici.

Prin ce se caracterizeaza un bun antreprenor? Persoanele cu un caracter si un spirit de antreprenoriat sunt caracterizate de simtul inovativ, de asumare al riscurilor, de independenta, creativitate, tenacitate, energie, originalitate, optimism, si sunt intotdeauna orientati pe rezultate, dedicati muncii lor, mereu flexibili si materialisti. Mai mult decat oricare alta caracteristica enumerata, determinarea si perseverenta catre succes pot face din individul antreprenor sa faca fata greutatilor, impins de dorinta de a castiga, cautand mereu sanse reala de a-si mari castigul.

Antreprenorii eficienti sunt adesea descrisi ca avand capacitatea de a invata repede si de a sti cum isi pot imbunatati rezultatele. Feed-back-ul este important pentru orice antreprenor care este dispus sa invete din greseli si din experientele anterioare. Le place sa se implice in probleme in care impactul lor personal poate sa fie masurat, axandu-se mai mult spre oportunitate decat spre resurse, structura sau strategie.

Orice agent economic are de castigat daca in structura personalului angajat are un antreprenor.

Lasă un răspuns