Twitter a creat un ecosistem Wall Street

twitter

twitterBrokerii se dau pe reteaua de socializare Twitter ca sa ajunga in fata celor mai mari trenduri ale miscarii de piata. Acest lucru creeaza in schimb un ecosistem ale companiilor care cauta sa profite de bazele de date Twitter si sa traga semnalul de alarma din toata galagia.

Potrivit unui raport al TABB Group lansat saptamana trecuta, industria creste intr-un ritm cat se poate de rapid.”Nu va exista doar o singura firma in top”, sustine analista in cercetare de la TABB, Valerie Bogard. „Vor exista mai multe asemenea firme in top”. Unele dintre aceste initiative au ajuns deja sa fie luate de catre corporatii mari intrucat sa ajunga devreme in a intelege asemenea analitici. Twitter in sine a cheltuit in jur de 130 de milioane de $ doar cu un an in urma pentru a cumpara Gnip, acum folosit pentru a disemina datele de inceput care in schimb bazeaza acele informatii pentru a ingradi donsuri, printre alti clienti.

Elaine Ellis, un manager de marketing de la Gnip, sustine ca Twitter vinde de asemenea informatii catre banci si ingradeste fonduri de acolo in mod direct. Aceasta sustine ca „Stim ca Tweets misca pietele. Publicul nostru, natura timpului actual ne pozitioneaza perfect pentru a fi o sursa pentru industria finantelor. Credem ca, in viitor, acest lucru va evolua de la ceva ce este ok de avut la un must have pentru toti particopantii din industrie”.

Bogard sustine ca toata lumea, de la investitori la fondurile traditionale cu strategii bine puse la punct, incearca sa transforme comentariile din timp real in analize critice despre produsele si serviciile lor. Nu toate semnalele sociale sunt, insa, create in mod egal, normal. De fapt, unele dintre acestea sunt create pentru a disturba mintile geniale de pe Wall Street in legatura cu ceea ce se intampla in momentul de fata.

Lasă un răspuns