Totul legat de riscuri ale unei greutati sub limita normala

Se spune ca e mai bine sa fii mai slab decat supraponderal. Totusi ai ramane surprins sa afli ca si persoanele cu o greutate sub cea normala prezinta riscuri ridicate pentru afectiuni ale sanatatii. Peste tot in mass-media sunt promovate formele subtiri ale corpului si asta ne face sa simtim nevoia sa slabim, sa adoptam diete drastice, sa mergem la sala si sa facem antrenamente intensive pentru a obtine acea silueta subtire. A priva organismul de ceea ce are nevoie se poate dovedi insa foarte daunator, chiar daca aspectul fizic este unul subtire, problemele pot sa apara pe termen lung.

Unele persoane sunt slabe si chiar au probleme in a mai pune cateva kilograme in plus, in timp ce altele se lupta sa scape de kilogramele nedorite. Oricare ar fi motivul, nu este benefica pentru sanatate niciuna din situatii. Ideea principala e sa ne mentinem o greutate optima. Problemele pe termen lung ce pot sa apara in cazul persoanelor cu o greutate sub normal sunt ilustrate in continuare.

Probleme cu inima – datorita pierderii de greutate si a unei constitutii slabe, inima devine si ea slabita. Aceasta duce la un puls scazut, la o scadere a tensiunii arteriale ce poate duce in cazuri extreme la atacuri cardiace. A avea o greutate sub cea normala mareste si riscul de aritmie.

Osteoporoza – caracterizata printr-o masa osoasa scazuta, ce face oasele slabe si fragile, marind riscul de fracturi. Greutatea corporala este un factor important in osteoporoza deoarece afecteaza densitatea osoasa. Conform studiilor publicate, o greutate sub normal semnifica si o densitate osoasa scazuta, datorita deficientelor in calciu si vitamina D, astfel aceste persoane prezinta un risc mai mare pentru aceasta boala.

Anemie – reprezentata de un continut insuficient de fier, este o alta problema la persoanele cu o greutate sub normal. Cei care nu au o dieta echilibrata si bogata in fier, daca mai sunt si subponderali, tind sa sufere de anemie.

Sansele de infertilitate sunt mai mari la femeile subponderale, astfel acestea pot avea probleme in conceperea unui copil sau in sustinerea si cresterea unui fetus sanatos, intrucat nu au greutatea necesara.

Ideea de baza este ca a aparea slab poate fi bine pentru aspect, insa pentru sanatate nu este tocmai indicat. Trebuie sa ne pastram greutatea ideala pe cat posibil si sa nu exageram cu diete si cure pentru a arata mai slabi decat ar trebui sa fim

Lasă un răspuns