Tipuri de masini de spalat

masina de spalat

Printre primele lucruri pe care o familie le cumpara in locuinta se numara masina de spalat. Cum exista o mare concurenta si in acest sector, alegerea unui model potrivit este o adevarata provocare. Principala dilema consta in a alege un model la care intrarea se face pe deasupra, sau a unui model de masina de spalat cu usa laterala. Sa vedem in continuare cateva avantaje si dezavantaje ale acestor doua tipuri.

Masini de spalat cu incarcare pe deasupra – avantaje

Setarile acestor masini le ofera posibilitatea de a spala si materiale mai delicate, insa pot fi folosite si pentru curatarea petelor mai dificile. Marcile de top aflate la vanzare si faptul ca au rezistat pe piata timp indelungat arata ca sunt foarte folositoare.

Un important avantaj este si factorul pret. De obicei sunt mai ieftine din acest punct de vedere, desigur si aici intervine si marca producatoare.

Principalele dezavantaje ar fi legate de consum, desi producatorii se axeaza pe eficientizarea consumului din ce in ce mai mult in zilele noastre. Se pare ca masinile de spalat cu incarcarea pe deasupra ar consuma mai multa apa si energie electrica, programele de spalare mai speciale necesitand un timp mai mare si afectand astfel factura la energie.

Masinile de spalat cu incarcare laterala dispun si ele de sistemul de uscare prin centrifugare, combinand detergentul si apa pentru a curata hainele, fara a le uza si prelungindu-le astfel viata. Un avantaj fata de celalalt tip ar fi cantitatea mai mica de apa consumata, dar si de energie electrica.

Principalul dezavantaj ar fi pretul putin mai ridicat. Cu toate acestea, tendinta in ce priveste preturile masinilor de spalat este una de aliniere si scadere, incat in cele din urma se va ajunge la preturi asemanatoare pentru ambele tipuri.

Se pare ca nu este un tip de masina care sa prezinte un avantaj net asupra celuilalt. Fiecare are atat elemente pozitive cat si negative, astfel decizia de cumparare revine strict persoanei care isi cunoaste necesitatile si are o idee exacta despre ceea ce cauta.

Lasă un răspuns