Sfaturi pentru video-interviuri

video interviu

Ai reusit si ai obtinut acel interviu pe care ti l-ai dorit de mult timp. Este pentru o slujba la distanta care e foarte bine platita si care te va ajuta mult prin posibilitatea de a lucra chiar si part-time.

Interviul il vei da insa pe Skype si esti ingrozit. Desigur, vei incerca sa arati cat mai bine si sa pari cat mai natural, chiar vei crea cateva scenarii si iti vei imagina ce ai putea spune. Iata o lista de avut in vedere pentru ca interviul sa fie unul de succes, atat din punctul tau de vedere cat si din punct de vedere al calitatii, ne referim aici la tot ceea ce tine de tehnica.

  • Trebuie sa ai in vedere ca niste casti te pot ajuta foarte mult. Ecoul camerei poate crea intarzieri in intelegere, chiar daca o calitate nu tocmai buna la partea video este trecuta cu vederea, sunetul este foarte important.
  • Downloadeaza programele de care ai nevoie. De cele mai multe ori se cer a fi instalate aplicatii, softuri si pluginuri pentru ca partea de chat si partea de video sa functioneze la parametri optimi, de aceea asigura-te ca ai tot ceea ce iti trebuie instalat.
  • Testeaza-ti conexiunea la internet si asigura-te ca va permite o buna comunicare.
  • Daca pentru interviu folosesti laptopul sau tableta, asigura-te ca ai si incarcatorul la indemana, pentru ca partea video consuma cele mai multe resurse din punct de vedere al bateriei, si nu vrei ca discutia sa fie intrerupta.
  • Pozitioneaza camera la nivelul ochilor si asigura-te ca lumina in camera este buna, ca fata iti este luminata in special.
  • Fa un chat de test. Cu o ruda, cu un prieten, cu colegul de camera, pentru a te asigura ca totul functioneaza cum trebuie.

Tine cont de aceste sfaturi daca trebuie sa dai acel videointerviu pe care l-ai visat dintotdeauna si… succes!

Lasă un răspuns