Sfaturi pentru curatarea argintului

curatare argint

Cu timpul, argintaria tinde sa se innegreasca, sa acumuleze depuneri datorita conditiilor de temperatura si umiditate la care este expusa. Exista diverse metode ce pot fi adoptate pentru curatarea pieselor din argint. Sunt si produse de curatat speciale disponibile in comert, insa poti face acest lucru si acasa, cu ingrediente simple.

O solutie pentru curatat argintul o poti face chiar acasa. Ai nevoie de: un sfert de cana de sare, un sfert de cana de sapun lichid, un sfert de cana de bicarbonat de sodiu, apa, o folie de aluminiu si o oala mare. Oala trebuie acoperita cu folia de aluminiu pe toate partile. Se amesteca sarea, sapunul lichid de vase si bicarbonatul intr-un litru de apa si se toarna in oala. Apoi se pun in aceasta solutie piesele de argint ce trebuie curatate, la foc mic pentru cateva minute. Se da deoparte apoi si se mai lasa bijuteriile pentru cateva minute in solutie. Argintaria trebuie apoi clatita si curatata cu apa rece, uscata si cu siguranta rezultatele vor fi vizibile.

Un alt remediu la indemana pentru curatarea argintului o reprezinta si pasta de dinti. Ofera si ea la randul sau rezultate excelente. Piesa de argint de curatat trebuie spalata si bine uscata inainte de curatare. Cu o periuta de dinti cu peri moi, aplicati pasta de dinti pe piesa si apoi curatati usor timp de doua-trei minute sau mai mult, cat este necesar. Argintul apoi clatit si uscat corespunzator va avea un aspect stralucitor, ca nou. Trebuie acordata o atentie deosebita pietrelor si ornamentelor de pe bijuterii in timpul acestui proces de curatare, pentru ca acestea sa nu se deterioreze, sa nu se desprinda sau sa se piarda.

Lasă un răspuns