Record de vanzari la Apple

apple

Daca lui Steve Jobs nu ii suradea ideea de iPhone-uri mai mari, se pare ca situatia este opusa in cazul clientilor Apple.

Conform declaratiilor oficiale ale companiei publicate pe internet si diverse articole, se pare ca vanzarile in trimestrul lunii decembrie ale companiei au depasit mult asteptarile. Chiar si cele mai optimiste prognoze ale analistilor au fost surclasate, perioada in care au aparut pe piata iPhone 6 si 6 Plus fiind una foarte prolifica pentru Apple.

Daca vanzarile de iPhone 5S s-au ridicat undeva la nivelul de 51 milioane exemplare, in ultimul trimestru Apple a vandut nici mai mult nici mai putin de 74,5 milioane de iPhone-uri in ultimul trimestru.

Cresterea vanzarilor companiei au ajutat-o sa isi imbunatateasca de asemenea si performanta financiara. S-au inregistrat, se pare, castiguri de peste 3 dolari per actiune – peste 18 milioane dolari in total, la venituri de 74,6 miliarde dolari realizate. Prognoza cea mai optimista pentru trimestrul lunii decembrie era de profit de maxim 2,6 dolari per actiune, la un venit total de 67,5 miliarde dolari.

Declaratiile ulterioare ale oficialilor Apple arata ca media de vanzare a iPhone-urilor in ultimul trimestru a fost una de 34.000 bucati pe ora, pana in momentul de fata fiind livrate catre clienti peste un miliard de telefoane. In luna aprilie va aparea si Apple Watch, posibil si atunci compania sa aiba o alta vanzare record.

Se pare ca atat iPhone 6 cat si 6 Plus au avut vanzari foarte bune, iar daca telefoanele au doborat recordurile in vanzari, iPad-ul se pare ca nu s-a descurcat atat de bine. Trendul vanzarilor de iPad-uri a fost unul descendent comparativ cu trimestrul anterior.

Una peste alta, compania a inregistrat recorduri nemaiintalnite pana acum in toata istoria sa, se pare ca evolutia este una ascendenta, urmand sa vedem cum se va comporta la vanzari si Apple Watch – mult asteptatul smartwach ce va fi lansat in aprilie.