Postul TLC

In Statele Unite, faptul ca postul de televiziune TLC este o contradictie a ceea ce reprezinta initialele sale este o gluma destul de des intalnita. Initial, TLC insemna The Learning Channel si era distribuit de catre NASA.

Emisiunile pe care canalul de televiziune le produce acum sunt considerate printre cele mai proaste reality show-uri ale tuturor timpurilor: „Mediumul din Long Island”, „17 Kids and Counting” precum si seriile urmatoare, cu 18 si respectiv 19 copii, in care este prezentata viata unei familii cu 17, apoi 18 si 19 copii in total. Deloc mult, nu?

The Learning Channel a aparut ca un demers sponsorizat de catre guvern si Departamentul de Sanatate, Educatie si Ajutor Social in 1972 si, pe atunci, nu reprezenta un termen folosit impropriu – singura misiune a canalului de televiziune era sa educe poporul cu televizorul. Aceasta misiune era complet sustinuta de catre NASA, care a luat o pauza prelungita de la lansat oameni pe luna pentru a distribui canalul prin satelitii sai de retea in speranta de a scapa de prostia de pe Pamant si de a trimite-o undeva in spatiu (probabil catre Messier 83, nu stiu).

Primul cui din sicriul intelectual al postului TLC a fost batut in 1980, cand acesta a fost cumparat de catre Appalachian Community Service Network si a devenit oficial cunoscut drept The Learning Channel (probabil ca era cunoscut drept „Canalul la Care nu se Uita Nimeni” inainte). Totusi, si-a continuat misiunea plina de virtute cu emisiuni ca „Learn to Read” („Invata sa citesti”) si „Battles That Changed the World” („Batalii care au schimbat lumea”) pentru mai mult de un deceniu, pana cand a fost achizitionat de catre … Discovery (nu vodca), un moment din istorie care poate sa fie comparat direct cu momentul in care gaza aceea nenorocita intra in teleportatorul lui Jeff Goldblum in „The Fly” si stim cu totii ce urmeaza dupa.

Ce a urmat in acest caz a fost o mutare inceata si ingrozitoare, incepand destul de inocent cu emisiuni in care erau renovate case, evoluand treptat in TLC-ul pe care il stim astazi, un canal de la care invatam cat de repede putem sa folosim telecomanda pentru a schimba postul.

Lasă un răspuns