Pompele submersibile, un ajutor de nepretuit

O pompa submersibila ajuta la pomparea lichidului in care este scufundata, indiferent ca este vorba de apa sau de oricare alt lichid cu o densitate mica. Avantajul oferit de aceasta este dat intocmai de modul in care a fost proiectata, sa fie scufundata direct in apa, pentru a oferi o pompare de calitate, fara intreruperi sau presiune scazuta din diverse alte motive. Acestea pot fi folosite in scop personal (alimentarea cu apa a locuintei, alternativa de rezerva), dar si in aplicatii industriale, din diverse sectoare de activitate.

In functie de preferintele fiecaruia in parte, unii pot sa vada investitia de pompe submersibile ca fiind una avantajoasa, iar altii pot sa le compare in permanenta cu hidrofoarele, mizand astfel pe varianta clasica, cunoscuta de aproape toata lumea.

Totusi, pentru a face putina lumina in ceea ce priveste acest aspect al achizitionarii de pompe submersibile, am decis sa punem in balanta o parte dintre avantajele oferite de acestea, de ce nu, chiar si posibilele dezavantaje. Astfel, razboiul dintre pompele submersibile si hidrofoare isi va cunoaste un invingator sau macar fiecare se va orienta spre ceea ce considera ca este mai convenabil pentru nevoile sale.

Fara surprize, izolare garantata

Pentru ca vor fi in permanenta scufundate in apa, oricare dintre modelele de pompe submersibile sunt foarte bine izolate, inchise ermetic chiar. Nu aveti de ce sa stati cu emotii ca s-ar putea declansa vreun scurtcircuit electric sau ca durata de viata a unei asemenea pompe va fi una redusa.

Presiune optima, care isi mentine in permanenta valorile

Avand in vedere ca pompa este deja scufundata in lichidul care trebuie pompat, asta inseamna automat ca pomparea se face cu mult mai multa usurinta, fara  niciun fel de problema. In plus, cu cat presiunea este mai mare, cu atat inseamna ca lichidul poate fi pompat pe distanta mai lungi decat de obicei, in cazul modelelor mai putin performante.

Randament crescut

Conform parerilor expertilor, in general, pompele submersibile ofera un randament crescut, spre deosebire de hidrofoare, cu aproximativ 25-30%. Aceasta performanta se poate explica foarte usor, datorita presiunii utilizate, care este mult mai mare decat in cazul mai multor modele de hidrofoare. In plus, consumul de energie electrica este vizibil mai scazut. Pe termen lung, acest lucru va aduce multe avantaje pentru detinatorul unui asemenea dispozitiv, care va economisi o suma frumusica de bani, fara a fi nevoit sa renunte la calitate.

Acestea sunt doar cateva dinte avantajele aduse in urma achizitionarii de pompe submersibile. Inainte de a face achizitia propriu-zisa, aveti foarte mare grija de unde achizitionati, dar mai ales ce marca. In functie de nevoile personale, dar si de cele tehnice, sunt disponibile diverse variante din care sa se poata alege cea mai potrivita. In functie de puterea motorului, debitul, inaltimea de pompare, dar si marca dorita, se poate alege cel mai bun, dar si mai rentabil model existent pe piata. Un magazin online cu o buna reputatie precum Shop Einstal este alegerea cea mai buna in acest sens, perfecta pentru tot felul de nevoi.

Lasă un răspuns