Noi idei despre Colonizare Americanilor.

Adn-ul recuperat de la un trup ingropat in Montana acum 12,600 de ani in urma a fost legat de Indienii Americani moderni si originea sa a fost dusa inapoi in Asia.

Cercetatorii au descoperit ca Adn-ul de la copilul ingropat in Montana nu ii duce numai la Indienii Americani, dar si la alti oameni nativi in America. Bazat pe artefactele descoperite impreuna cu corpul, baiatul pare sa faca parte dintr-o cultura Clovis, ce a existat in America de Nord intre acum 13,000 si 12,600 de ani in urma. Locul ingroparii, in nord estul Livingstonului din Mont, este singurul loc cunoscut fiind al culturii Clovis.

Baiatul avea intre 1 ani si 18 luni cand a murit din cauze necunoscute.

Genomul baiatului este cel mai vechi recuperat pana acum, si dezvaluie ca oamenii sai au fost direct stramosi al multor oameni din America. A fost mai mult legat de cei din America Centrala si Sudica decat de cei din Canada.

Analiza a fost raportata online de oameni de stiinta incluzandu-l pe Eske Willerslev de la Universitatea din Copenhaga, Michael Waters de la universitatea A&M din Texas si Shane Doyle de la universitatea Montana State in Bozeman.

Adn-ul a aratat si stramosia avand originea din Asia, lucru care da crezare ideii standard a migrarii antice in America prin intermediul unui pod care demult a disparut. Potrivit lui Dennis O’Rourke, un expert ADN in antichitati de la Universitatea din Utah ce nu a facut parte la proiect rezultatele cercetarii va ridica multe noi idei si ipoteze despre colonizarea Americana.

Intr-o conferinta telefonica cu reporterii, saptamana asta, cercetatorii au spus ca imediat ce au descoperit legatura dintre baiat si americanii nativi din ziua de azi, au cautat grupuri de indieni americani pentru a discuta cu ei  rezultatele.

In timp ce scheletul a fost descoperit in 1968, oamenii de stiinta si-au dezvoltat recenta abititatea de a recupera si analiza complet genomul unei probe atat de antice.

Lasă un răspuns