NASA crede ca traim intr-o holograma a martienilor

holograma

hologramaCine sustinea ca oamenii de stiinta sunt plictisitori, acum isi va putea schimba parerea pentru totdeauna. Nick Bostrom, profesor de filosofie la Universitatea Oxford si dorector al Institutului Viitorul Umanitatii a oferit o teorie cum ca noi am fi ceva nu nu am fi crezut niciodata ca suntem. De fapt, a putea fi doar o proiectie holografica generata de o multime de supercomputere create de catre specii de extraterestri. Ca o nota aparte, ti-ai putea imagina creand un grup de oameni de stiinta, ca mai apoi sa iti dai seama ca acestia se vor prinde de felul in care i-ai creat? Suna cam absurd, nu-i asa?

Acesta este un concept destul de stupid, insa nu si pentru cei care l-au brevetat. Rich Terrile, directorul Centrului pentru Calculul Evolutionar  si a pentru Proiectarea Automatizata de la NASA Jet Propulsion Laboratory crede ca cel care n-a creat se pare ca nu este Dumnezeu, ci mai degraba o forta programatorie cosmica. Hmm..”Chiar acum, cele mai rapide supercalculatoare de la NASA incearca sa dubleze viteza creierului uman”, sustine omul de stiinta al NASA. Asta inseamna ca un asemenea tip de supercalculator ar putea fi pe departe ceva la care ne-am fi gandit pana acum.

„Daca vei face un simplu calcul folosindu-te de Legea lui Moore(care sustine ca pc-urile se dubleaza in putere la doi ani), vei descoperi faptul ca aceste supercalculatoare, in cadrul unui deceniu, vor avea abilitatea de dirija o viata intreaga de om de 80 de ani-inclusiv fiecare gand creat de-a lungul unei vieti-in decursul unei singure luni”. „In mecanica cuantica, particulele nu au o stare definitorie decat daca sunt observate”. „Multi teoriticieni si-au petrecut o mare parte din viata incercand sa-si dea seama cum se poate explica acest lucru”. „O explicatie este aceea ca traim intr-o stare de simulare, vazand ceea ce trebuie sa vedem atunci cand este nevoie sa vedem”.

Lasă un răspuns