Muzee de vizitat in Barcelona

muzee barcelona

muzee barcelonaPoate ca nu toti dintre noi suntem niste pasionati ai muzeelor sau ai operelor de arta, alegand mai degraba sa ne inspiram traiul din alte pasiuni si lucruri, insa pentru cei care adora, atunci cand merg undeva in afara tarii, sa cunoasca si sa viziteze cele mai renumite muzee ale zonei, atunci este suficient sa citeasca informatiile ca atare.

In cazul Barcelonei, unul dintre cele mai mari orase ale Spaniei, este indicat a se vizita si a se face poze urmatoarelor muzee:

Muzeul Barbier-Mueller al Artei Pre-Columbiene este singurul muzeu din Europa care este dedicat in exclusivitate culturilor pre-columbiene. Gazduit de catre un palat gotic, colectiile sale reprezinta unele dintre cele mai fine si rafinate exemple ale geului sau si ofera vizitatorilor posibilitatea de a aprofunda lumea bogata a culturilor timpurii ale continentului american. Acest micut muzeu contine sute de exponate, inclusiv sculpturi in lemn si piatra, elemente de ceramica, tapiterie, jad, deseori intalnite in expozitiile internationale si in publicatiile de specialitate. Exponatele reprezinta civilizatiile Olmec, Maya, Aztec, Chavin, Mochica si Inca.

Palau de la Musica Catalana este unul dintre cele mai extraordinare sali de concerte si de evenimente muzicale; este prin natura o atractie foarte cunoscuta si care recomanda Barcelona de fapt. De la ferestrele din bucatele de ceramica policrome din partea Career de Sant Pere Mes Alt si pana la busturile lui Palestrina, Bach, Beethoven si Wagner, Palau este reprezentantul arhitecturii Barcelonei Moderniste.

Muzeul Picasso este cel mai vizitat muzeu din Barcelona. 3500 de exponate intregesc colectia permanenta a acestuia. Picasso si-a petrecut cativa ani in Barcelona si aceasta colectie este puternica mai ales datorita lucrarilor lui timpurii. Afisele si exponatele includ schite din copilarie, imagini din frumoasele perioade Roz si Albastru ale pictorului si variatiile faimoase Cubist asupra Las Meninas a lui Velazquez.

De asemenea, pe langa aceste muzee deosebite spaniole, mai exista o serie de case si cladiri inspirate si proiectate de Gaudi care dispun si de muzee speciale pentru arhitectul cunoscut.

Un comentariu la „Muzee de vizitat in Barcelona”

Lasă un răspuns