Motive pentru care este esential sa calatoresti in Grecia

78480569_XSIn momentul in care te gandesti sa mergi intr-o vacanta in Grecia, te gandesti serios la motivele pentru care ar trebui sa mergi acolo. Tocmai din acest motiv, astazi va oferim cele mai interesante detalii despre minunata tara, spatiu potrivit pentru cele mai frumoase vacante.

Grecia consta in teritoriul principal, peninsula Peloponeza si alte peste 6000 de insule de diferite marimi; din aceste insule, doar 227 din ele sunt locuite. Tara este renumita pentru oportunitatile de calatorie, vacanta si recreere.

Arheologie

Multi din cei ajunsi acolo, descopera Grecia mai intai printr-o oprire in Atena, capitala tarii. Cele mai impresionante monumente pe care le gasiti acolo sunt cele din cadrul sitului arheologic Acropolis. De aici, cea mai impresionanta ruina este cea a Panteonului. O alta oprire obligatorie pentru cei ajunsi in Grecia este in Olympia de pe peninsula Peloponeza.

Aici este locul de unde au pornit initial Jocurile Olimpice. Puteti vizita stadionul Olimpic si de asemenea, temple ale zeitei Hera si ale zeului Zeus. Cea mai importanta cladire a sitului arheologic este templul zeului Apollo. Comform mitologiei Grecesti, Apolo a fost nascut pe mica insula Delos.

Turism religios

Doar barbatilor cu anumite caracteristici li se permite intrarea pe Athos, muntele sfant al crestinatatii. El este un monument important pentru crestinatate inca din secolul 11. Inglobeaza 20 de manastiri active insa vizitarea a doar 6 din ele este posibila pentru ambele sexe.

Aceste structuri sunt construite pe varfurile Meteorei si sunt accesibile prin scari sculptate in stanca.

Plaje

Grecia ofera aproape 1600 de kilometri de coasta. Cele mai bune plaje sunt gasite in Arvanita, Lalaria, Paradise, Perissa, Agios Georgios si Perivolos.

Cei mai multi merg in Grecia in special pentru linistea, curatenia si frumusetea pe care o ofera aceste plaje incredibile. Serviciile sunt extraordinare si oricine ajunge acolo, categoric va dori sa revina.

Gastronomie

Nu in ultimul rand trebuie sa amintim si de gastronomia Greciei, cel mai mare exportator de ulei extra-virgin de masline, din lume. Varietatea locala cuprinde mancaruri ca feta, mizithra, kefalotyri si graviera. Iubitorii de vin se bucura de aromele vinurilor rosii din Naoussa si Nemea.

Lasă un răspuns