Momentul in care este mai bine sa taci

TacereaCand partea cealalata nu a inteles. Un avocat mi-a povestit o data despre vanzarea companiei unui client. Pentru a va relata pe scurt, negocierea a mers mult mai bine decat trebuia. Eventual acesta a realizat ca era un baiat inteligent pe partea cealalta ce a facut o simpla eroare de matematica. Acest lucru l-a dus sa subestimeze foarte mult cat de multi bani ar face achizitionarea companiei dupa ce s-a terminat targul.

Avocatul a fost coplesit de teama, pana a realizat ca ceea ce trebuia sa faca e sa taca. In asa fel, nu si-ar fi incalcat slujba de a prezenta gresit faptele cumparatorului, dar daca nu facea nimic ajuta foarte mult clientul. Morala acestei povesti este ca nu ai intotdeauna obligatia de a corecta greseala cuiva.

Cand nu ai nici o idee despre ce se vorbeste. Linistea este ciudata, ca rezultat oamenii se grabesc sa spuna ceva. Obisnuiam sa folosesc aceasta tendinta in avantajul meu cand eram avocat de proba luand depunerile in cazurile civile. Cateodata puneam o intrebare unui martor si cand ma gandeam ca tonul martorului ar sugera ca termina raspunsul, continuam sa asteptam, ca si cum cineva intelegea. Cateodata, martorul continua si se baga intr-o groapa mai mare.

Nu trebuie sa vorbesti tot timpul, mai ales cand nu ai nimic folositor de zis.

Cand ai nevoie de altcineva sa primeasca laudele. Dupa cum a spus o data presedintele Harry S. Truman, poti realiza aproape orice daca nu iti pasa cine primeste laudele. Cateodata, asta inseamna sa faci liniste destul timp ca altcineva sa se gandeasca la solutia ta si sa spuna ca e a sa.

Cand te lauzi. Acest lucru este printre cele mai mari dezastre de pe retelele sociale. Uitati-va pe Facebook, de exemplu, si cateodata se pare ca toata lumea pe care cunosti mananca sanatos, are parte de vacante nemaipomenite.

 

Lasă un răspuns