Modul incognito nu este chiar atat de privat

Modul incognito

Ai putea fi surprins sa afli cat de multi oameni pot sa verifice la ce anume te uiti pe Internet, cu toate ca esti „PornProof”. Modul de navigare privat in browser-ul de Internet nu face ceea ce crezi tu ca face, adica sa iti protejeze istoricul cautarilor, sustine CEO-ul DuckDuckGo, Gabe Weinberg. Potrivit expertului in materie de tehnologie, modul de navigare privat in browser-ul de Internet nu este chiar atat de privat. De fapt, deschiderea unei pagini private sau in incognito- indiferent ca se face cu Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Microsoft Edge sau Internet Explorer- asigura doar faptul ca, computerul tau nu inregistreaza ceea ce faci tu in mediul online.

Atunci cand te afli in modul privat, browser-ul web se va asigura ca istoricul cautarilor tale din mediul online sa nu mai fie vizibile in momentul in care te loghezi din nou. Insa, acest lucru nu inseamna ca activitatea ta este privata. Furnizorul tau de servicii de Internet este capabil sa monitorizeze fiecare pagina web pe care o accesezi de pe calculatorul tau. Ei bine, acesta este un lucru care ii preocupa foarte tare pe cei de la Google in ceea ce priveste browser-ul Google Chrome.

Google stie ce faci

„A adopta o postura incognito in mediul online nu inseamna ca se va ascunde navigarea fata de furnizorul de servicii de Internet sau fata de website-urile care le vizitati”- ne avertizeaza cei de la Google.

De asemenea, Google are posibilitatea de a urmari activitatea pe care o realizezi tu, chiar si in modul incognito, mai ales atunci cand te conectezi la una din aplicatii Google in timpul in care te afli in modul privat. Pe de alta parte, Mozilla Firefox foloseste o nota aproape identica atunci cand se utilizeaza modul privat de navigare. Dar chiar si asa, „in timp ce calculatorul nu va avea acces la istoricul de navigare, furnizorul tau de Internet poate urmari toate cautarile realizate de tine”- mai adauga expertul.

Lasă un răspuns