Mediu de lucru placut: amenajarea biroului acasa

birou acasa

Probabil ca multi dintre noi ne dorim sa lucram de acasa, incat sa putem sa imbinam placutul cu utilul, sa fim in acelasi timp intr-un mediu familial si unul sobru, incat sa reusim sa ne rezolvam si atributiile casnice si cele de serviciu.

Multe din locurile de munca reiesite pe piata presupun lucrul de acasa. Poate te intrebi in ce constau astfel de joburi, si la o scurta cercetare vei observa ca multe dintre acestea presupun programare, corectare de texte, tehnoredactare de texte sau atragerea de clienti, in domeniul vanzarilor.

 Amenajarea biroului acasa

Biroul reprezinta acea incapere care iti asigura functionalitatea desfasurarii activitatilor tale zilnice, incat decorarea unei camere la tine acasa nu trebuie sa fie excesiva, sa nu contina draperii si perdele colorate, mobilier impanzit pe fiecare perete sau decoratiuni luminoase, care ar putea sa iti distraga atentia.

Cand incepi cu alegerea biroului de lucru, incepi cu alegerea camerei pentru birou, care trebuie sa beneficieze de o iluminare naturala cat de poate de buna, pentru a oferi o mai buna desfasurare a activitatii. Continuam cu alegerea mobilierului, incat biroul este cel care ne ajuta sa ne desfasuram activitatea, sa completam rapoarte, sa raspundem email-urilor, si sa semnam documente, incat dimensiunea acestuia nu trebuie sa fie foarte mare pentru a nu ocupa prea mult spatiu. Limiteaza-te la acel birou care are mai multe etaje si compartimente in care iti poti pune dosarele, fara a fi in vazul tuturor.

Rafturile regasite in birou trebuie sa fie cat mai inalte, eventual le puteti suspenda pana aproape de tavan , pentru a crea impresia de amplitudine. De asemenea nu uitati sa mai spuneti si doua scaune in partea opusa a biroului, incat atunci cand aveti clienti acestia sa poata sta confortabil in timpul conversatiilor.

Nu trebuie sa uitati de o canapea extensibila si de pozitia prizelor, incat sa aveti acces mai rapid la ele si sa nu fie imprastiate cabluri si fire prin toata casa.

 

Lasă un răspuns