Jocurile video si libertarianismul

LibertarianismulUn nou sondaj de opinie de la revista parizana a libertatii, Reason, sugereaza ca gamerii sunt mai inclinati in a avea perspective politice libertara in favoarea micilor guverne si mai putinelor legi a ceea ce pot face consumatorii si a ceea ce pot cumpara. Ultima editie din revista, Reason, se concentreaza asupra cum poate gaming-ul sa faca America mai libera si mai distractiva. Datele au fost colectata de sondajul de opinie Reason-Rupe, asa ca ar trebui luat in considerare, insa ofera si alte numere intersante.

Corelatia dintre jocurile video si libertarianismul se reduc la cateva intrebari ce au fost adresate jucatorilor, majoritatea avand legatura cu alegerea consumatorului. Cei de la Reason au spus ca, daca este un trend pe care sa-l sustragi dintr-un sondaj de opinie este ca gamerilor nu le place sa li se spuna ce sa faca cu viata lor. Din nou, acestia s-ar putea descrie ca liberali, si nu le plac regulile guvernului care controleaza alegerea vietii individuale, cum ar fi ce produs sa achizitioneze sau sa consume. Jocurile video tin de realizarea unor alegeri, asa este? Aceasta este o mentalitate care functioneaza si in viata reala.

Un procentaj mai mare de gameri, decat cei care nu joaca jocuri au crezut ca ar trebui sa li se permita sa cumpere bauturi energizante cafeinizate, sa joace jocuri video violente si sa parieze in jocurile de poker online. Acestia au sprijinit de asemenea legalizarea marijuanei si folosirea armelor imprimate 3D in numere mari. Cea mai mare diferneta a fost sprijinul gamerilor de a folosi Bitcoin ca si valuta. 55 la % din gameri au fost in sprijinul acestei decizii, comparat cu 30 la % dintre non-gameri.

Pe de alta parte, sondajul de opinie a descoperit ca gamerii ar sprijini subventiile de la guvern pentru sursele alternative de energie, cum ar fi solare si a vantului, ce merge impotriva crezarii libertariene intr-o piata libera.

Lasă un răspuns