Iti schimbi jobul? Tine cont de asta!

job nou

Daca te gandesti la o schimbare de job si faci asta pentru prima data, cu siguranta este o decizie dificila. Nu stii ce sa faci, daca sa profiti de noua oportunitate sau sa ramai pe pozitia pe care esti. Este visul fiecaruia dintre noi sa avem o cariera de succes, o pozitie de varf intr-o organizatie recunoscuta. Fiecare dintre noi cauta ocazii mai bune pentru a progresa, chiar daca avem un pachet salarial atractiv.

Cand un alt angajator iti face o oferta mai buna, adauga niste beneficii si iti ofera conditii mai bune, esti tentat sa faci marele salt. Esti insa confuz daca sa accepti oferta sau sa ramai la compania la care lucrezi. Aceasta confuzie este normala, iata cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de acceptarea noii oportunitati.

Poti avea incredere ca noul job iti va oferi posibilitatea sa atingi obiectivele pe care ti le-ai propus? Prima miscare este sa incerci sa afli cat mai multe informatii posibile despre companie. Incearca sa afli daca te va ajuta sa cresti din punct de vedere profesional dar si financiar.

Ofera compania un mediu de lucru sanatos si productiv? Poti observa parte din cultura organizationala chiar si in momentul in care mergi la interviu. Iti poti imagina cum te-ai potrivi in cadru, iti faci o scurta imagine despre cum functioneaza ierarhia si asa mai departe.

Ce poti adauga experientei proprii prin noul job? O persoana care lucreaza cauta in continuu noi cunostinte si abordeaza responsabilitati mai mari. Daca vei avea ocazia sa inveti ceva nou la noul job, ceva care nu poti face la jobul curent, atunci cu siguranta se merita.

Ce salariu vei primi si ce responsabilitati vei avea? Vei avea ocazia sa fii promovat, sa iti creasca salariul? Trebuie sa intelegi foarte bine care va fi rolul tau in companie, sa calculezi salariul net pe care il vei primi, sa intelegi care iti sunt posibilitatile de dezvoltare oferite. Acestea ar fi doar cateva sfaturi inainte de a-ti da demisia, pentru ca prea multe schimbari de joburi reflectate in CV nu vor crea o impresie foarte buna la viitorii angajatori.

Lasă un răspuns