Internet Explorer primeste un patch de securitate

ieA fost o parte buna a saptamanii aceasta, de cand Microsoft a dezvaluit ca fiecare versiune virtuala al browser-ului web Internet Explorer, a  fost vulnerabil la un atac neplacut deosebit, unul atat de infricosator, incat „Homeland Security” din Statele Unite ale Americii le-au recomandat oamenilor sa nu foloseasca browser-ului pana este rezolvata problema.

Acum, acest lucru s-a intamplat, Microsoft va furniza patch-ul pentru toate versiunile de Internet Explorer joi, incluzand Windows RT. Windows XP, ce i-a intrerupt suportul cei de la Microsoft pe 8 Aprilie, va primi si el de asemenea un patch. Daca ai „Automatic Update” activat, nu va trebui sa faci nimic pentru a primi patch-ul de securitate.

Stirile ii vor bucura pe consumatori, securitatea nationala si milioane de utilizatori incapatanati de Windows XP din jurul lumii. Acest lucru nu inseamna ca Microsoft activeaza din nou suportul pentru Windows XP. Acestia au scris intr-un post de pe blog, asupra patch-ului ca Windows XP nu mai este sprijinit de Microsoft, si vor continua sa incurajeze clientii sa migreze catre un sistem de operare modern, cum ar fi Windows 7 sau Windows 8.1. Aditional, clientii sunt incurajati sa upgradeze la ultima versiune al lui Internet Explorer, IE 11.

Este prea tarziu?

Chiar de problema s-a rezolvat pe computerele din jurul lumii, intrebarile despre viitorul viabil al lui Internet Explorer in piata raman. A fost o campanie de soapte, ce spunea ca acest lucru este inceputul sfarsitului. Cu toate acestea, unii experti ai industriei nu vad acest lucru ca un moment de scurgere pentru candva dominantul browser web.

Pingree sugereaza ca Securitatea Nationala probabil si-a facut recomandarile, fiindca erau ingrijorati ca Windows XP nu va primi un patch, lucru ce va lasa utilizatorii fara alternative.

Cu toate acestea, cei care urmaresc industria stiu ca Microsoft trebuia sa se miste rapid. Tim Bajarin, presedintele de la Creative Strategies spune ca browserele sunt esentiale pentru web si daca devine vulnerabil oamenii isi vor pierde increderea in el.

 

 

 

Lasă un răspuns