Impactul negativ al tehnologiei

tehnologie

Generatiile curente, la varsta la care erau copii, aveau o viata sociala, si era denumita „afara”. Daca privim copiii din ziua de azi, viata lor sociala se desfasoara pe retele de socializare, nu stiu decat Facebook, PlayStation, iPhone, televizoare cu peste 300 de canale si asa mai departe.

Cu fiecare secunda care trece, devenim tot mai dependenti de tehnologie. Unii o pot denumi o binecuvantare, insa altii au pareri contrare. Chiar daca sunt de acord cu faptul ca tehnologia a usurat considerabil viata, de asemenea pune si o anumita distanta intre noi si cei apropiati noua.

Gadgeturi de ultima generatie, jocuri pe computer, mancare facuta la microunde, comunicare instant – acestea sunt doar cateva dintre aspectele introduse de tehnologie in vietile noastre, transformandu-le din ce in ce mai mult si facandu-ne sa ne desfasuram orice activitate intr-un ritm extrem de alert. Tehnologia si internetul ne permit sa stam conectati non-stop. Google a ajuns sa fie ca o mina de aur pentru elevi si studenti. Cu toate acestea, nu poate fi negat nici faptul ca intr-o anume masura, elevii si studentii au devenit mai letargici. Din ce in ce mai multe scoli si universitati ofera studentilor posibilitatea de a-si realiza temele si proiectele online, astfel in jur de o ora de documentatie este suficienta pentru a obtine aproape orice informatie necesara.

Astfel se face resimtit un impact negativ asupra copiilor, elevilor si studentilor din ziua de astazi. Cu toate ca stiu mai mult decat oricine despre cele mai noi aplicatii, gadgeturi si asa mai departe, au ajuns sa piarda pe partea de comunicare interpersonala. De necontestat faptul ca tehnologia ne-a usurat considerabil vietile, insa fiecare astfel de revolutie tehnologica vine asociata si cu diverse aspecte adverse. Chiar daca ne ajuta mult, tehnologia, fara sa ne dam seama, ne face sa ne bucuram uneori prea putin de acele momente de fericire pe care ni le ofera viata, de interactiunea cu ceilalti.

Lasă un răspuns