Imbunatateste-ti starea mintala!

Cea mai buna cale de a imbunatati sanatatea mentala consta in combinarea de exercitii fizice si psihice. Depresia, respectul de sine scazut si o sanatate mentala precara sunt stari prin care trec majoritatea oamenilor din lume. Fazele si duratele acestor stari pot sa fluctueze in intensitate datorita cauzelor. Oricare ar fi acestea insa, trebuie imbunatatita sanatatea mentala, prin urmarea unor pasi simpli, detaliati in continuare. O nota importanta este ca o sanatate fizica buna are cel mai pozitiv efect asupra starii emotionale a unui individ.

Mancarea sanatoasa – dupa cum am mentionat, sanatatea fizica si sanatatea mentala merg mana in mana. Asa ca o alimentatie sanatoasa si un regim alimentar echilibrat te va feri atat de boli si alte probleme de sanatate si iti va pastra si mintea sanatoasa.

Exercitiile zilnice – sunt necesare deoarece doar o alimentatie sanatoasa nu este suficienta. Fie ca exersezi acasa sau la sala, te vei simti revigorat si vei avea o viata mai activa.

Odihneste-te suficient – daca vrei sa ai o sanatate mentala buna, nu trebuie sa iti privezi corpul de odihna. Pentru a scapa de stresul cotidian, odihna de 7-8 ore pe noapte este recomandata, iti vei recapata energia necesara pentru a o lua de la capat ziua urmatoare.

Fii intr-o companie motivanta. Un mediu pozitiv si un anturaj potrivit are un efect major asupra sanatatii mentale. Daca esti printre prieteni sau oameni care au o viziune pozitiva asupra vietii, o vei privi si tu in aceeasi maniera. Stai deoparte de oameni care iti subestimeaza abilitatile sau care au o gandire negativa.

Constientizeaza-ti punctele forte – pentru a fi incurajat si motivat, o idee buna este sa iti notezi pe hartie punctele forte si sa fii multumit si recunoscator pentru ceea ce ai. Multe persoane au situatii mult mai rele decat a ta; poti lucra si la slabiciuni si incerca sa le depasesti.

Comunica – o sanatate mentala precara se inrautateste daca nu iti exteriorizezi sentimentele. Daca tii totul in tine acea energie negativa se acumuleaza si iti va dauna. O buna comunicare este intr-adevar importanta in imbunatatirea sanatatii mentale.

Acestea ar fi printre cele mai bune metode de mentinere si imbunatatire a sanatatii psihice. Evita sa fii tot timpul singur, ai incredere in tine, mentine-te ocupat si aminteste-ti ca un mediu si un anturaj care sa te incurajeze te pot ajuta mai mult decat crezi.

Lasă un răspuns