Idei pentru aranjarea curtilor mari

gradina

gradinaIn cazul unei curti sau a unei gradini mai mari ca dimensiuni, optiunile tale de a proiecta un loc de gratar sunt abundente. De fapt, daca detii o gradina mai mare, mai bine ai construi o gradina in jurul locului in care vei instala gratarul, decat in felul celalalt. In timp ce ideile de baza mentionate pentru proiectarea gratarelor de gradina raman la fel ca si in cazul gradinilor medii ca dimeniuni, optiunile pentru aranjarea acestora cresc considerabil.

Materialul folosit pentru construire poate varia de la roca naturala la piatra de mare sau nisip, pana la piatra concreta si chiar blocuri de piatra pentru pavaje. Formele pot varia de asemenea, poti proiecta un loc de gratar circular sau patrat. A structura niste pereti in jurul gratarului pentru gradina, mai ales daca acesta este mai mare, poate fi o idee minunata.

O curte extinsa poate cuprinde cu usurinta multe accesorii necesare intr-un loc de relaxare. Pe langa gratarul propriu zis din piatra, se pot aseza scaune de lemn sau de rachita, o masa lunga, o umbrela de soare si chiar sezlonguri sau hamace pentru relaxare si odihna. Ghivece de flori de o parte si de alta a aleii sau agatate in pomii din curte, alei pavate frumos si straturi cu plante aromate, pot da farmec cu adevarat spatiului verde de langa casa ta.

O mini piscina poate fi de asemenea o idee minunata pentru aranjarea gradinii din spatele locuintei, de vreme ce iti ofera un loc ideal incare te poti retrage, bronza, citi si inota fara vreo problema. Si un mic iaz sau cateva straturi cu legume si fructe pot infrumuseta aspectul spatiului verde din preajmacasei. Pomii fructiferi din curte sau din gradina pot de asemenea constitui elemente estetice pentru locuinta ta. Vecinii iti vor admira locuinta si te vor lauda pentru felul in care te ocupi de toata treaba.