Idei pentru a-ti retine angajatii de valoare

retinerea angajatilor

Una din problemele cu care se confrunta fiecare organizatie este sa isi pastreze angajatii. Schimbarea joburilor a devenit foarte frecventa in ultima perioada, si chiar daca sunt situatii in care nu mai poate fi facut nimic pentru a-i retine, exista cateva metode prin care angajatii pot fi motivati sa nu plece.

Principalele motive pentru care angajatii pleaca sunt:

  • nu sunt indeplinite asteptarile din partea angajatorului
  • angajatul nu este satisfacut de locul de munca
  • sentimentul de plafonare, ca nu poate sa evolueze in structura organizatiei
  • remuneratia proasta
  • lipsa recunoasterii meritelor
  • suprasolicitarea
  • angajatul nu simte ca locul de munca este unul sigur

Desi conceptia generala este ca angajatii nemultumiti vor comunica ce nu le convine, de multe ori se intampla exact opusul, iar astfel se impune luarea unor masuri preventive.

Angajarea oamenilor potriviti este primul pas. CV-urile depuse in momentul angajarii sunt de cele mai multe ori cosmetizate, asa ca verificarea mai atenta a candidatilor la interviuri va oferi celor de la resurse umane o idee buna asupra persoanei ce urmeaza sa intre in organizatie.

Angajatii trebuiesc bine informati. Comunicarea este foarte importanta in fiecare companie, angajatii trebuie sa isi inteleaga bine rolul ce il au de indeplinit. Astfel pentru a tine zvonurile la distanta va trebui sa mentii un bun flux de informatii intre conducere si angajati.

Implicarea angajatilor in luarea deciziilor poate fi de mare ajutor in a-i impiedica sa paraseasca firma. Vor simti ca sunt apreciati, ca parerea lor conteaza si vor capata curaj in a se exprima mai usor.

Ofera angajatilor posibilitatea de dezvoltare. Nimanui nu ii place sa faca acelasi lucru, sa respecte aceeasi rutina zilnica, uneori avem nevoie de o evadare din rutina, astfel oferindu-le noi atributii, sarcini si proiecte ii vei mentine motivati. Desigur si recompensele trebuie sa fie pe masura.

Toate companiile cauta acel secret pentru a pastra angajatii de valoare, insa adevarul este ca nu exista unul. Sunt doar cateva idei ce pot fi aplicate, si care pot sa aduca sau nu rezultate.

 

Lasă un răspuns