Hidratarea in perioadele caniculare

Organismul nostru este format din 70% apa si de aceea avem nevoie de o hidratare corespunzatoare, in special in perioadele calduroase. In aceasta perioada, organismul nostru are nevoie de cat mai multe lichide si de aceea este recomandat sa bem cel putin 2 litri de apa zilnic. Medicii ne recomanda sa ne luam masuri de protectie in perioadele caniculare si anume: sa purtam haine din materiale cat mai lejere pentru a evita in acest fel excesul de transpiratie, sa nu iesim din casa intre orele 11-16 pentru a evita in acest fel temperaturile extrem de ridicate, sa consumam cat mai multe fructe si legume insotite de mese usoare si, de asemenea, sa ne hidratam intr-un mod corespunzator.

Razele solare sunt foarte puternice si de aceea avem nevoie sa ne protejam organismul, dar si pielea, iar acest lucru il putem face prin evitarea expunerii la soare. Pielea este foarte sensibila in aceasta perioada, iar pentru a evita aparitia diferitelor afectiuni, cum ar fi: iritatii si inclusiv cancerul de piele avem nevoie de o protectie cat mai mare si de aceea este necesar sa folosim o crema pentru protectie solara.

Hidratarea este esentiala, iar medicii recomanda consumul a 1 litru de apa pentru 20 de kilograme corp, ceea ce inseamna ca trebuie sa consumam apa intr-un mod repetat pentru a nu deveni deshidratati. De asemenea, in aceasta perioada trebuie evitat consumul de bauturi alcoolice si marit consumul de apa pentru ca organismul nostru sa nu sufere anumite disfunctii si pentru a evita aparitia celulitei si de asemenea, aparitia problemelor la nivelul ficatului sau stomacului, iar dimineata este necesar sa consumam cate doua pahare cu apa pe stomacul gol deoarece noaptea apare deshidratarea, atat prin transpiratie, cat si prin respiratie. Consumul a cat mai multe fructe si legume este recomandat in aceasta perioada deoarece acestea contin lichide, iar lichidele impiedica aparitia constipatiei prin faptul ca au in componenta un numar mai mare de fibre. Asadar, in organismul nostru nu trebuie sa apara niciodata senzatia de sete pentru ca acest lucru reprezinta deshidratare.

Lasă un răspuns