Haide sa calatorim prin tara noastra!

rentakub

Lasandu-ne captati de vartejul calatoriilor peste hotare, am uitat poate sa ne intoarcem privirea catre frumusetile patriei noastre. Tara noastra a fost adesea comparata cu o bijuterie, plina cu paduri frumoase, munti si castele regale. Pietele din orasele cu origini medievale abia asteapta sa fie strabatute la pas de turisti.

Diversitatea de relief si culturala surprinde de fiecare data turistii care apreciaza frumusetea Romaniei. Sa ne intoarcem acasa, asta este strigatul naturii care se dezvaluie in toata splendoarea, imbiind turistii sa o descopere pas cu pas.

Bucuresti

Bucurestiul, care in trecut era denumit si Micul Paris este un constant punct de atractie pentru straini. Nu este deloc de mirare, avand in vedere contrastul dintre vechi si nou care continua sa intrige.

Labirintul stradutelor pavate din Centrul Istoric deschide calea catre zeci de cafenele, restaurante, galerii de arta care si-au mentinut arhitectura timpurilor. Tocmai acesta este farmecul acestui oras plin de viata, care ofera posibilitati nenumarate atunci cand vine vorba de viata de noapte, de distractie.

Nu trebuie ignorat nici lantul de magazine de lux care atrage atentia prin manechinele expuse in vitrinele impecabile. Pana si traficul aglomerat parca se mai dilueaza in spiritul controversat al capitalei.

Iasi

Urcand catre nordul tarii, poposim la Iasi care ofera motive numeroase pentru a-l vizita. Un loc incarcat de istorie, Iasiul are si un mare centru universitar. Pe langa faptul ca este capitala ortodoxiei din nordul tarii, parcurile incantatoare si muzeele impunatoare se intalnesc aproape la tot pasul.

Palatul Culturii este simbolul orasului, beneficiind de renovari spectaculoase care nu i-au furat catusi de putin din stilul neogotic. Dupa vizita grandiosului palat, turistii aleg de regula sa poposeasca la cafenele cochete de la baza sa. Traseul poate continua cu Parcul Copou ca mai apoi sa ramaneti fascinati de splendoarea miilor de specii de plante adapostite de Gradina Botanica.

Mamaia

Vara este anotimpul preferat de catre marea majoritate, fiind asociata cu ideea de mare. Mergand pana la mare aflam ca Mamaia este in prezent statiunea pe care turistii romani si straini o indragesc deopotriva.

Aflata in plina expansiune, ofera oamenilor servicii excelente, hoteluri de lux, casute de vacanta 2018, zona de Nord fiind la un nivel apropiat cu cel din renumitele destinatii ale Europei, spre exemplu Ibiza. Cluburile de fite si parcurile de distractii sunt o garantia ca nimeni nu se poate plictisi la mare.

Cazinoul din Constanta era un fel de Monte Carlo ar Romaniei unde se tineau cele mai elegante petreceri, fiind alternativa preferata a unui cazinou renumit, Riviera franceza. Acesta a trecut prin diverse transformari de-a lungul timpului, iar in prezent fascinanta sa istorie este imortalizata de obiectivele camerelor de fotografiat.

Bacau

O alternativa mai putin mediatizata, Bacaul care este unul dintre cele mai ingrijine si bine puse la punct orase ale tarii. Are un aer special, iar parcurile sale imbie lumea la relaxare dupa o vizita la Casa Memoriala George Bacovia.

In ceea ce priveste cazarea, kuburile de la Rentakub sunt optiuni care imbina confortul cu preturile mici, intr-o idee inedita: casute tip garsoniere. Acestea pun la dispozitia chiriasilor toate utilitatile si dotarile, intr-un design unic – un cub multifunctional. Poti ramane pe varianta clasica a hotelului sau poti incerca ceva nou.

In orice caz, o vacanta reusita inseamna alegeri inspirate, atat in ceea ce priveste destinatia, cat si modalitatea de cazare.

Lasă un răspuns