Google vorbeste despre problemele de JavaScript

In spatele GoogleV-ati intrebat vreodata cum se descurca Google cu JavaScript-ul de pe site-ul tau? Este o intrebare comuna, in timp ce Matt Cutts de la Google, a discutat despre acest lucru in videoclipurile de ajutor Webmaster.

Google a vorbit pe blogul de la Webmaster Central, vineri, pentru a vorbi despre acest lucru si mai mult, si ofera putina perspectiva despre cat de departe a ajuns cand vine vorba de a te ocupa cu JavaScript, intrucat in primele zile nu s-a ocupat mai deloc.

In afara de a se bate singur pe spate, Google ofera informatii folositoare, lucruri specifice care ar putea duce la un impact negativ asupra rezultatelor cautarilor pentru site-ul tau.

In post-ul co-scris de trei oameni de la Google, acestia spun ca :

„Daca resursele precum JavaScript sau CSS in fisiere separate sunt blocate, sa spunem robots.txt, in asa fel incat Googlebot nu le poate prelua, sau indexarea sistemelor nu va fi capabil sa vada site-ul tau ca un utilizator obisnuit. Recomandam permiterea lui Googlebot sa primeasca JavaScript si CSS, in asa fel incat continutul sa poata fi indexat mai bine. Acest lucru este in special important pentru website-urile mobile, unde sursele externe, ca CSS-urile si JavaScriptul, ne ajuta algoritmul sa intelegem ce pagini sunt optimizate pentru mobile.

Daca server-ul tau web nu este capabil sa faca fata volumului de cererilor de accesare are crawlerelor, ar putea sa aiba un impact negativ asupra capabilitatii noastre de a va interpreta paginile. Daca vreti sa va asigurati ca paginile voastre pot fi interpretate de Google, asigurati-va ca serverele voastre sunt capabile sa faca fata volumului de cererilor de accesare ale crawlerelor pentru resursele. Intotdeauna este o idee buna sa ai un site care se degradeaza gratios. Acest lucru va ajuta utilizatorii sa se bucure de continut, chiar daca browserele lor nu sunt compatibile cu implementarile JavaScript.”

 

Lasă un răspuns