Google cheltuie sume enorme pe sateliti

Google in spatiuAmbitiile de satelit pentru internet ale companiei Google, ar putea fi mai mari decat ne-am putut imagina. Gigantul motoarelor de cautare planuieste sa cheltuie mai mult de 1 miliard de dolari si poate mai mult de 3 miliarde de dolari pe sateliti care extind accesul la internet in locuri indepartate ale lumii, potrivit unui raport de stiri in The Wall Street Journal. In timp ce specificatii despre planul Google raman limitate, The Journal raporteaza ca Google are o echipa de sateliti dedicati de la 10 pana la 20 de oameni si are planuri de a isi indeplini visele lansand sateliti de altitudine joasa.

Google nu le-a raspuns imediat celor de la Mashable cand le-au cerut sa comenteze. Compania a introdus Project Loon anul trecut, ce vrea sa aduca accesul la internet catre zone mai dificile prin intermediul baloanelor. Google a achizitionat de asemenea Titan Aerospace in Aprilie, o companie ce produce drone care ar putea ajuta in vederea accesului la internet, si se zvoneste ca s-ar apropia unei achizitii ale Skybox Imaging, companie ce furnizeaza imagini din satelit de inalta rezolutie.

Facebook si-a exprimat de asemenea interesul in folosirea dronelor si satelitilor si isi extinde accesul la internet si se spune ca vroiau sa cumpere Titan Aerospace inainte ca Google sa faca acest lucru.

Un reprezentant de la Google, le-a trimis o declaratie mai tarziu celor de la Mashable, si le-a spus ca conectivitatea la internet imbunateste semnificativ vietile oamenilor. Cu toate acestea 2 treimi din lume nu au acces deloc la internet. De aceea suntem atat de concentrati pe noile tehnologii, de la Project Loon pana la Titan Aerospace, aceste lucruri au potentialul de a aduce sute de milioane mai multi oameni online in anii ce urmeaza.

Asa ca, deocamdata Google castiga lupta cu Facebook la aceasta categorie, insa nu se stie ce planuiesc cei de la Facebook.

Lasă un răspuns