Gamerii din SUA petrec mult timp jucandu-se

Logo NielsenPotrivit unui studiu lansat saptamana aceasta de Nielsen, oamenii din Statele Unite ale Americii, ce au 13 ani sau mai mult, petreceau o medie de 6.3 ore jucand jocuri pe saptamana in 2013. Acest lucru evidentiaza o crestere de 12 la % fata de 5.6 ore pe care le petreceau saptamanal jucandu-se in anul 2012. Nu numai ca jucatul este in crestere, dar potrivit raportului de gaming 360 al lui Nielsen, jucatorii de asemenea diversifica dispozitivele pe care se joaca.

Potrivit raportului, 50 la % din jucatorii de pe console din Statele Unite ale Americii, spun ca ei joaca de asemenea jocuri pe un dispozitiv mobil sau o tableta. Aceasta este o crestere cu 46 la % in 2012 si 35 % fata de 2011. Nielsen spune ca aceste date sugereaza noi cai de joaca, smartphone-urile si tabletele, nu canibalizeaza timpul de joc, dar imputerniceste angajamentul in general fata de jocuri.

Nu este o surpriza, cum ca publisherii majori, deseori isi sprijina jocurile de pe console, fie cu jocuri dedicate, sau aplicatii „companion”, cum este aplicatia lansata recent ctOS pentru Watch Dogs. Un alt exemplu este Square Enix, ce lucreaza simultan la un joc Hitman AAA, si un titlu de dispozitive mobile si tablete.

Raportul de Gaming 360 al lui Nielsen arata de asemenea ca timpul petrecut jucandu-se pe dispozitivele mobile si tablete este in crestere, ce nu ar trebui sa fie o surpriza. In 2013, gaming-ul pe dispozitivele mobile si tablete le-a luat 19 la % din timpul gamerilor americani, comparat cu 13 la % din 2012 si 9 la % din 2011.

Categoria de top pentru timpul de joaca in 2013 in general a fost generatia de console Xbox 360, Playstation 3 si Wii, pe care jucatorii au petrecut 34 la % din timpul lor anul trecut. Categoria a intrecut cu putin PC-ul, ce le-a „furat” 33 la % din timpul jucatorilor. In anul 2012, PC-ul conducea cu 39 la %, comparat cu 37 % pentru ce-a de-a 7-a generatie de console.

Studiul lui Nielsen s-a bazat pe un sondaj al unei mostre a unui reprezentat la mai mult de 2.000 de consumatori din SUA de 13 sau mai multi ani.

Lasă un răspuns