Fenomenul uleiului presat la rece – descopera la UleiElixir.ro o oferta generoasa!

www.uleielixir.ro

Uleiul presat la rece, indiferent din ce tip de seminte, este tot mai des regasit pe rafturile magazinelor si tot mai des preferat si prezent in bucatariile romanilor. A devenit un fenomen, a inceput sa fie apreciat atat ca si gust, cat mai ales la nivel calitativ privind componenta sa.

Acest tip de ulei este obtinut doar prin presarea mecanica a semintelor. Adoptand o astfel de masura, uleiul obtinut inglobeaza foarte bine vitaminele, mineralele si complexul de nutrienti din seminte – acizi grasi polinesaturati, antioxidanti.

Specialistii in nutritie sunt de acord asupra faptului ca uleiul presat la rece este necesar intr-o dieta echilibrata si sanatoasa. Asta pentru ca exista numeroase beneficii asupra organismului ca urmare a consumului de ulei presat la rece. De la caz la caz exista un aport de vitamine, avantaje ce se raporteaza in mod direct la tipul de seminte din care este obtinut uleiul. In general este vorba si de:

  • Prevenirea imbatranii precoce – traim in mediu poluant, alimentatia adesea definita de mancarea de tip fast food, astfel ca nu neaparat timpul ne este inamic, ci obiceiurile proaste care ne imbatranesc. Uleiul presat la rece favorizeaza insa un stil de viata sanatos si poate ajuta la prevenirea unui astfel de caz.
  • Previne aparitia depresiilor, insomniilor, alergiilor.
  • Reduce riscul acidentelor vasculare, scade colesterolul si hipertensiunea.
  • Eficient impotriva constipatiei sau a problemelor biliare.
  • Mentine un echilibru hormonal, dar are efecte benefice si asupra pielii, folosit ca uz extern.

Astfel de diferente notabile se aplica in cazul uleiurilor presate la rece si nu in cazul celor rafinate, pentru ca extractia din seminte nu are legatura cu temperaturile foarte mari – astfel se produce inactivarea componentelor din ulei. In plus, in cazul uleiurilor rafinate se folosesc substante chimice si alte adaosuri, menite sa contracareze aciditatea ridicata a uleiului, sa stabilizeze uleiul, facand si gustul mai prietenos.

Uleiurile presate la rece – optiuni si oferte

Exista beneficii, de asta ne-am convins. Insa cum reusim sa si alegem un astfel de produs, fara sa ne inselam privind reala sa compozitie. Acesta ar trebui sa aiba o aciditate de la 0,1% pana la 0,8% maximum si trebuie achizitionat din surse specializate, sigure. Trebuie sa existe de asemenea si certificarea concreta ce atesta tipul de ulei. Sticlele sunt de obicei foarte inchise la culoare, pentru a se evita rancezirea uleiului, precum si oxidarea uleiului. Acesta nu ar trebui sa fie expus la lumina.

Uleiul presat la rece nu trebuie folosit sub efect termic, pentru ca astfel componenta lui nu mai este aceeasi. Dar poate fi adaugat in tot felul de preparate, sau consumat ca atare.

O recomandare este uleiul Elixir, produs de calitate, realizat din seminte pe masura. Poate fi din soia, rapita, floarea soarelui, etc. Uleiurile presate la rece regasite la uleielixir.ro se regasesc si in pachete ofertante ca pret. Alegerea este una dupa preferinte.