Economii in rutina zilnica

Bani si fericire

Bani si fericireVa trebui sa depuneti putina munca, dar acei sute de lei in economii, sunt acei bani care ne-au ajutat sa iesim din datorii mai devreme, ne-a pastrat fara datorii pentru cativa ani si ne va ajuta sa platim si ultima datorie pe care am facut-o pentru a ne lua o masina.

Gateste acasa des. Daca atat sotul, cat si sotia lucreaza, acest lucru va fi foarte dificil. Incepe cu obiceiul de a gati acasa o data pe saptamana si incet creste frecventa pana gasesti un echilibru intre a salva bani si a scapa de stres.

Fa-ti singur cafeaua. Toata lumea pare sa fi auzit de factorul latte. Desi autorul ar putea sa supraestimeze economiile de la a trece peste cafeaua de la Starbucks, nu subestima banutul care iti intra in buzunar pe termen lung. Nu trebuie sa-ti interzici cafeaua cu totul, dar treci peste ea cat de des este posibil.

Mancare la pachet. Vremea de pranz este o oportunitate grozava sa faci retea si sa faci conexiuni care ar putea imbunatati cresterea carierei. Asa ca daca este o zoan comuna de mancat, ai putea sa mananci acolo. Gaseste un echilibru intre a salva cativa bani si a face conexiuni. In cazul meu, iau pranzul cu mine de 2-3 ori pe saptamana, in rest mananc in oras.

Realizeaza o lista inainte de a merge la cumparaturi. Se numesc cumparaturi din impuls pentru un motiv. Oamenii pur si simplu au un timp greu rezistant tentatiei de a cumpara lucruri in plus in timp ce faci shopping. Fara o lista vei cumpara lucruri de care sigur nu ai nevoie. Mai rau este cand uiti sa cumperi obiectul pentru care ai intrat in magazin de prima data. Daca planuiesti sa gatesti acasa, planuieste-ti meniul si fa o lista inainte sa mergi la magazinul alimentar. Sa iei tot ce ai nevoie dintr-o excursie, te poate ajuta s-o eviti pe a 2-a.

 

Lasă un răspuns