Dusul rece nu te ajuta sa scapi de betie

Dus rece
Dus rece
Dus rece

Cu totii am fost tineri candva, si unii dintre noi inca suntem, asa ca majoritatea stim bucuria de a te trezi beat dupa o noapte de petrecut. De obicei, se intampla la o saptamana dupa ce am zis ca nu vom mai face asta niciodata. Deci, ce se intampla daca ai lucruri de facut si oameni de intalnit, dar tot trebuie sa te tii de pereti pentru a face camera sa se invarta? Intelepciunea populara spune ca trebuie sa faci un dus rece.

Dar, de fapt, se pare ca apa dusului nu poseda niciun fel de puteri magice vindecatoare. Are, in schimb, abilitatea magica de a-ti oferi hipotermie cand esti beat. Dupa cum poti poate ati mai auzit, contrar dragutilor Saint Bernardzi din desene animate, alcoolul nu te incalzeste, de fapt. Ba, din contra, alcoolul coboara nivelul general al temperaturii corpului tau, deci, inrautasesti lucrurile daca adaugi apa rece in ecuatia ta.

„Pai, mai bine rece, decat beat”, zici tu sfidator, pentru ca iti place sa te certi cu ecranul computerului cat citesti articole de pe internet. Exista o singura problema, insa: apa rece nu face absolut nimic pentru a anula efectele alcoolului. Ba, mai mult, in cazuri extreme, socul apei calde poate duce la pierderea cunostintei de catre persoana in stare de ebrietate. Deci, daca nu cumva planul tau de weekend este sa zaci gol intr-o gramada de apa rece ca gheata, te sfatuiesc sa stai departe de dusurile reci.

Desi sunt un milion de diferite tratamente pentru betie, de la cafea pana la Berocca, pana la un rand de palme aplicate fetei, adevarul este ca singurul mod prin care chiar iti poti reveni din betie este sa stai sa astepti sa treaca efectele sale. Sigur, ai putea sa incerci sa bei in moderatie, insa, unde e distractia atunci?

 

2 comentarii la „Dusul rece nu te ajuta sa scapi de betie”

  1. Nu e adevărat eu iam făcut soțului dus cuvapă foarte rece și după sa culcat în 34 ore sia revenit asa că e cea mai bună metoda

  2. Nu e adevărat eu iam făcut soțului dus cuvapă foarte rece și după sa culcat în 3=4ore sia revenit asa că e cea mai bună metoda

Lasă un răspuns