Din hidratare in probleme

apa imbuteliata

Zilele caniculare iti impun un consum mai mare de apa si de lichide in general insa apa este de dorit de vreme ce sucurile indulcite provoaca mai multa sete. Si cand crezi ca faci bine de fapt ajungi sa iti afectezi starea de bine si de sanatate. Pe principiul ca ce este in exces dauneaza ai dori sa ai in vedere faptul ca prea multa apa nu face bine.

De la hidratare la probleme nu este decat un singur pas. In primul rand este celebra dilema despre cat de buna este apa de  la robinet fata de cea plata, imbuteliata. Unii ar spune ca indiferent de reziduri pana la urma apa de la robinet este curata conform standardelor; cat despre cea imbuteliata se crede ca ar putea sa contina din fabricare la imbuteliere diverse particule. Si nu poti testa fiecare sticla inainte de a consuma apa cu pricina.

Ce-i drept cand vine vorba de apa imbuteliata aceasta ar putea sa fie afectata de prezenta bisfenolului de tip A. Cunoscuta si ca BFA aceasta substanta se regaseste in sticlele de plastic si ar putea sa faca transferul in mancare si in organism implicit. Cei mai afectati pot fi cei mici si culmea din motive de ingrijorare fata de calitatea apei parintii tocmai celor mici le ofera apa imbuteliata.

Recipientul din plastic ridica de asemenea si alte probleme. Spre exemplu o refolosesti si o depozitezi in varii spatii. Gresesti caci daca nu este spalata corect aceasta poate dezvolta bacterii. O sticla refolosita pentru a bea apa poate ridica mari probleme.

Nici excesul de apa nu este bun. Se intampla ca celulele sa piarda prea mult sodiu si sa se umfle practic din cauza apei. Acest lucru ar putea duce chiar si la convulsii sau mai rau la coma. Se numeste efectul de hiponatremie.

Lasă un răspuns