Dezvoltatorii de Jocuri discuta problemele sociale

GDC-2014-RealGamerNewzInaugurat in 1988, conferinta de dezvoltare a jocurilor a devenit importanta pentru industria jocurilor video. Conferinta este acel loc unde profesionistii industriei amesteca, reteaua, invata despre dezvoltarea jocurilor si semneaza propuneri de afacere. Dar este mai mult de atat. Conferinta de dezvoltare a jocurilor a crescut in anii recenti si devine locul in care sa stralucesti in fata problemelor pe care le intalnesc membrii industriei. Organizatorii conferintei sunt constienti de rolul pe care il joaca conferinta.

Anul trecut cea mai populara sesiune a fost a lui Brenda Romero care a ajutat avocatura. In acest an s-a format un comitet si i-a pus pe oameni sa vorbeasca despre avocatura.

Rosalind Wiseman, femeia care a scris cartea Mean Girls, a deschis o discutie despre cum jocurile video afecteaza statutul social al baietilor si de cum arata dinamica grupurilor in jocuri si cum refacerea eroilor arata un pic mai multa simpatie, ajutand baietii sa functioneze mai bine in societate. Chiar si Manveer Heir de la Bioware au incins o discutie despre misoginism, rasism si homofobie, unde stau jocurile video in acestea. Acesta o sa analizeze 3 sau 4 jocuri recente, dand la o parte cortina, la care poate oamenii nu realizeaza ce fac cand creeaza un joc.

Acestea sunt probleme serioase cu care are de-a face societatea noastra si natura umana la o scara mai mare, si faptul ca afacerea jocurilor se gandeste la abordarea acestor probleme este chiar incurajator. In timp ce unii critica media pentru ca incearca sa convinga industria, Scavio ne-a spus in mod clar ca industria se maturizeaza si dezvoltatorii vorbesc despre asta de unii singuri fara a le fi impus acest lucru de presa.

Comparat cu intalnirea D.I.C.E., Conferinta de dezvoltare a jocurilor este un show masiv, de fapt unii cred ca a devenit prea mare si prea imprastiata. Drept dovada a acestor vorbe sunt intalnirile din afara hotelurilor din Moscone Center, dar Scavio are prea putina putere sa controleze ce aranjeaza companiile intre ele.

 

Lasă un răspuns