Despre alergii

alergie

alergie

 

 

 

 

 

 

Alergiile sunt probleme care ne pot afecta in toate perioadele anului. Putem tusi, stranuta, sau chiar ne putem umfla de la diversi factori care ne pot influenta.

Alergiile de vara

Alergiile de vara sunt in principal alergii la polen, la praf sau la parul de pisica. Putem face alergie si de la diverse alimente sau la muscaturile insectelor.

Cum ne putem  da seama ca avem o alergie ?

Alergiile sunt uneori usor de recunoscut  deoarece putem tusi, putem avea eruptii cutanate sau roseata sau ne putem umfla si nu mai reusim sa respiram.Cu toate ca ne dam usor seama ca putem avea o alergie, este bine sa apelam la controlul unui medic specialist care ne poate atesta daca avem sau nu o alergie si ne poate spune care sunt cauzele acesteia. Tot medicul este cel care trebuie sa ne sfatuiasca ce medicamente ar trebui sa utilizam pentru tratarea alergiilor.

 Cum va diagnostica medicul o alergie ?

Specialistul in alergie poate provoca un anumit tip de alergie locala pacientului pentru a identifica daca respectiva cauza banuita de catre pacient este cauza adevarata a problemelor pe care pacientul le are. De asemenea, medicul in alergie poate sa ii faca pacientului o analiza a sangelui pentru a identifica posibilele cauze ale alergiei.

Ce trebuie sa facem in cazul in care avem o alergie ?

Pentru situatia in care suntem alergici la anumite animale de companie, la praf sau la anumite bacterii trebuie sa facem tot posibilul sa evitam respectivele cauze ale alergiilor. De asemenea, trebuie sa realizam un tratament special cu medicamente care sa ne vindece reactiile alergice.

Alergiile nu sunt benefice nici unui pacient, iar unele reactii alergice pot fi puternice. Din acest motiv trebuie sa prevenim pe cat posibil aparitia unei alergii. Pentru a evita o reactie alergica la praf de exemplu trebuie sa avem mare grija de curatenia locuintei noastre. Unele alergii pot fi prevenite, altele, insa, apar pe neprevazute. In orice situatie, trebuie sa consultam un medic pentru a le trata inainte de a se agrava.

 

Lasă un răspuns