De ce e bun iaurtul

iaurt

Mai bine zis, de ce nu? De secole este preparat in regim casnic, acum il putem avea nu numai asa, dar si comercializat si disponibil in magazine si supermarketuri. Sa vedem care ar fi cateva beneficii pe care le aduce acest aliment-minune.

Ajuta la cresterea sperantei de viata. Bacteriile benefice pe care le contine ajuta la imbunatatirea imunitatii organismului. Aceste bacterii stimuleaza actiunea celulelor din sange, care vor lupta cu infectiile si vor preveni aparitia bolilor legate de slabirea sistemului imunitar.

Cei ce au intoleranta la lactoza sau printr-o forma de alergie nu pot tolera laptele pot opta pentru iaurt. Persoanele cu intoleranta la lactoza au o deficienta a acestei substante in organism, insa bacteriile benefice din iaurt ajuta mult la absorbtia acesteia in aceste cazuri. Nu numai pentru aceasta categorie de persoane, ci pentru oricine iaurtul ajuta la o digestie mai usoara.

Laptele nu este singurul produs lactat care contine o cantitate bogata de calciu sau alte substante benefice. Iaurtul contine lactoferina, o proteina ce ajuta la fixarea fierului, imbunatatind activitatea celulelor ce contribuie la intarirea oaselor. Prin urmare consumul regulat de iaurt ajuta mult la sanatatea oaselor si chiar previne aparitia prematura a osteoporozei.

Obtinut din lapte, iaurtul este cu siguranta o buna sursa de proteine. Aceste proteine formeaza si reconstruiesc celulele afectate ale organismului, celule musculare si osoase care trebuie sa functioneze bine pentru ca starea de sanatate sa fie cat mai buna.

Alegerea ideala pentru o gustare rapida, iaurtul poate fi servit si pentru a linisti stomacul dupa o masa foarte condimentata. Unora le place iaurtul inghetat, insa per total, indiferent de forma in care este consumat – simplu sau cu fructe, mai gras sau degresat, iaurtul aduce cu siguranta beneficii. Exact din acest motiv iaurtul trebuie introdus in dieta zilnica.

Lasă un răspuns