De ce cainii sunt mai buni decat pisicile

caini

A avea un animal de casa este o binecuvantare, indiferent ca este caine, pisica, papagal, hamster sau altceva. Legatura formata depaseste orice relatie umana. Cand vine vorba de eternul conflict intre caini si pisici ca si animal de casa, iata cateva argumente in favoarea cainilor.

Cainii nu te judeca si iti arata dragoste neconditionata. Sunt tot timpul cu ochii pe tine si nu iti dezaproba comportamentul. Pentru ei esti singura si cea mai importanta persoana (desigur pana cand vine vorba de mancarea lor preferata). Pisicile, pe de alta parte, au acel aer ca si cum te-ar judeca in continuu.

Argumentul principal – cel mai bun prieten al omului. Acea privire tacuta care arata adoratia fata de stapan. Coada care se misca in toate directiile in semn de bucurie. Totul la un caine, chiar dovedit stiintific, te elibereaza de stres. Cainii reusesc sa aduca un strop de fericire oriunde ar fi prin entuziasmul lor debordant.

O drumetie prin munti, o plimbare pe plaja sau o iesire in parc vor fi primite cu entuziasm de orice caine. Oamenii ar putea chiar sa invete de la ei din acest punct de vedere, sa aprecieze si sa iubeasca mai mult natura. In cazul pisicilor lucrurile nu stau chiar asa.

In momentul in care te-ai hotarat sa iti iei un animal de casa si mergi la un adapost sa adopti un caine, vei avea o multitudine de optiuni. Talie mai mica, talie mare, talie mijlocie, cu blana groasa sau scurta, pentru apartament sau pentru curte, de rasa sau corcitura, nici nu stii de unde sa alegi. Si toti arata acelasi entuziasm cand te apropii de ei. In cazul pisicilor, trebuie sa o alegi pe cea care te ignora cel mai putin.

Cainii sunt animale de haita, iar daca reusesti sa devii acel alfa pentru el, te va asculta si ti se va supune. Chiar ii va fi rusine si va realiza ca a gresit, dovada sta privirea de catelus milog inimitabila de rasa felina. Pisicile iti rastoarna de pe masa si birou obiecte, ti le dau jos, uneori se sparg, si parca se asteapta sa iti ceri scuze ca le-ai pus in calea lor.

Dupa cum am spus initial, a avea un animal de casa poate fi o adevarata binecuvantare. Acestea au fost cateva puncte forte ale cainilor. De acum vine randul pisicilor sa isi ascuta ghearele si sa treaca la atac.