Cursuri Google Glass la o Universitate din Sudul Californiei

Catalin Voss. Photo: Ariel Zambelich/WIREDLa Universitatea din Sudul Californiei, vor fi o multime de minti de studenti care vor da jurnalismului cu ochelari un nou curs, unde acestia vor avea sarcina de a se gandi la noi metode de jurnalism pentru a spune povesti folosind realitatea augumentata si Google Glass.

Este primul tip de curs realizat pe aceasta tema pentru Universitatea din Sudul Californiei, iar profesorul de web-jurnalism, Robert Hernandez, crede ca studentii vor oferi o oportunitate rara jurnalismului pentru a ajunge din urma tehnologia la moda. Hernandez spune ca jurnalistii au fost adepti cand era vorba de folosirea altor tehnologii precum mobilul sau retelele sociale.

Hernandez deschide acest curs pentru toti studentii din universitate, desi el personal va aproba fiecare inregistrare. Acesta asteapta 12 studenti seriosi sa i se alature in acest curs, incluzand studentii de la diferite categorii, precum design, inginerie in calculatoare, relatii cu publicul si desigur jurnalism. Cursul este realizat pentru avansarea jurnalismului, dar nu este limitat de discipline.

Potrivit lui syllabus, studentii vor creea aplicatii pentru Google Glass care va ajuta sa imbunatateasca atat relatarea unei povesti cat si consumarea acesteia pe platforma. Hernandez spera sa raspunda la intrebari precum, cum va arata continutul de forma mai lunga pentru Google Glass? Cum cititorii sa urmareasca povesti cu Google Glass?

Acestea sunt niste intrebari la care poate fi dificil sa dai un raspuns, luand in considerare ca majoritatea Americanilor nu au purtat niciodata Google Glass, si foarte putini oameni detin un astfel de dispozitiv care inca nu este disponibil comercial. Hernandez si-a obtinut dispozitivul printr-o aplicatie pentru a deveni un Glass Explorer cu Google si cativa din studentii sai au o pereche al lor, cea ce inseamna ca ar trebui sa fie 5 studenti maxim in clasa pe care el vrea s-o predea, insa acesta este mult mai optimist si spera sa schimbe jurnalismul.

 

 

Lasă un răspuns