Cum se monteaza un termostat si care sunt cei 10 pasi pe care trebuie sa ii respecti?

www.saluscontrols.ro

De cand au aparut aceste termostate s-au observat imbunatatiri destul de mari in ceea ce priveste cantitatea de combustibil necesara pentru a incalzi o locuinta si perioada in care temperatura in casa este mentinuta constanta fiind potrivita pentru temperatura corpului nostru.

Pe timp de iarna, putem sa parem mai molesiti, sa ne trezim mai greu si sa ne abatem cat mai mult de la actiunile zilnice deoarece temperatura in casa poate fi uneori  prea mare si sa fie o caldura dogoritoare, sau prea mica si sa vrei sa mai stai inca putin in pat pana sa te ridici si sa iti faci activitatile din viata de zi cu zi.

Cu ajutorul unui termostat clasic cu fir sau inteligent ce foloseste diferite conexiuni wireless sau chiar a datelor mobile poti avea o temperatura constanta in casa ca tu sa poti sa te simti cat mai bine in propria locuinta.

Insa cum se monteaza un termostat clasic cu fir sau unul mai performat? Iti prezint mai jos 10 pasi pe care daca ii vei respecta vei reusi chiar tu sa il instalezi:

  1. Deschide intotdeauna paginile unde se gasesc instructiunile asamblarii – instructiunile de folosire uneori te pot speria, dar sa stii ca nu o sa rezolvi treaba daca o sa cauti online un tutorial pentru ca modelele sunt diferite si s-ar putea sa te trezesti cu surprize neplacute.
  2. Asigura-te ca tensiunea este aceeasi si la termostat si la centrala – ori 24 de volti ori 220, asa ca inainte sa iti achizitionezi un termostat asigura-te ca va corespunde cu tensiunea centralei tale.
  3. Tabloul electric trebuie sa fie dezactivat pentru ca tu sa iti desfasori activitatile in conditii de siguranta – cel mai bine este sa opresti toate sigurantele care ar putea sa iti creeze un scurt circuit in timp ce tu iti desfasori activitatile.
  4. In cazul in care ai mai avut un termostat, scoate vechea lui carcasa
  5. Firele trebuie sa fie etichetate – pentru a putea scoate fiecare fir pe rand iti recomand sa notezi cu un marker sau cu altceva firele pentru a putea sa le conectezi corect la borne fara sa le incurci.
  6. Vechiul termostat ambiental trebuie sa fie scos de acolo – asigura-te ca tii firele scoase in timpul acestei proceduri pentru a nu avea neplacerea ca ele sa intre in doza sau gaura din perete.
  7. Ataseaza baza noului termostat in locul celui vechi
  8. Fa conexiunea firelor la noul termostat cu grija si mare corectitudine
  9. Daca ai pus cum trebuie baza poti atasa noul panou prinzandu-l de ea
  10. Nu-ti mai ramane decat sa pornesti din nou curentul electric si sa faci o proba la noul termostat!

 

Dar in cazul in care acesti pasi ti se par prea complicati poti oricand sa ceri ajutorul unui specialist pentru a instala acest termostat clasic cu fir sau alte modele oferite de magazinul Salus Controls. Pentru mai multe detalii legate de conectarea termostatelor inteligente cu ajutorul aplicatiei acceseaza adresa saluscontrols.ro unde vei gasi mai multe detalii si tutoriale explicative.