Cum sa-ti faci copilul sa manance sanatos

Copilul ce gateste

Copilul ce gatesteFa mancare familiara si mananca si tu. Potrivit unei analize din anul 2007 publicate in „Current Nutrition Food Science”, o modalitate grozava de a incuraja copiii sa incerce noi tipuri de mancare este expunerea repetata si modelarea rolului. Acest lucru inseamna ca, cu cat mai mult vad copiii o mancare, cu atat mai mult o vor manca eventual. Si cand vor vedea ca si parintii mananca acel lucru, sansele sa il manance si ei vor creste semnificativ.

Analiza a dezvaluit de asemenea ca, copiii vor vrea sa incerce noi mancaruri cand sunt imperecheate cu alte obiecte placute. Asa ca in timpul mesei, include favoritele copilului, cu o multime de cereale integrale, fructe, legume, carne slaba, peste, nuci si semnite. Si mananca impreuna ca o familie cat de des este posibil.

Implica-i. Probabil ai auzit ca punand copiii sa te ajute la pregatirea mesei este o modalitate buna pentru a-i incuraja sa manance. Dar exista o problema, nu face totul pentru a-i determina sa manance. De ce? Copiii pot simti un plan de la un kilometri distanta.

In loc de acest lucru, roaga-i sa te ajute cu mesele pentru a-i invata ceva foarte valoros, cum sa gateasca. Cand un copil de 18 ani paraseau casa, trebuiau sa stie cum sa pregateasca mese pentru ei. Daca pot invata pentru a face hranitul o prioritate, va fi mai usor pentru ei sa administreze greutatea si sanatatea.

Asa ca pune-i sa aleaga produse, sa se implice in pregatirea mancarii si sa vorbeasca despre gusturile unor mancaruri. Copiii mai batrani chiar pot ajuta la planuirea meniului saptamanal. Si cine stie? S-ar putea sa ajunga sa-ti gateasca cina.

Ai rabdare. Sa-ti determini copiii sa incerce si sa accepte o varietate mare de mancaruri nu se intampla peste noapte. Dar cand ii oferi copilului timp si o multime de oportunitati de a invata, va veni intr-o zi in care vei fi rasplatit pentru aceste strategii.

Lasă un răspuns