Cum sa ai o memorie mai buna

MemoriiStudentii de toate varstele ar putea sa aiba mai multe in minte acum decat aveau vreodata, de la munca, pana la scoala cu toate distragerile care ii atrag. Asa ca, nu inteleg cum ne putem astepta ca ei sa se concentreze, sa memoreze si sa execute materialele educationale pe care le au in fata lor in fiecare noapte?

Este dificil, in special intr-o lume conectat care plaseaza cereri zilnice oamenilor, nu nuami pentru a-si creste cunoasterea bazei profesionale, dar si pentru a-si actualiza blogurile si retelele sociale pe care le-ai stabilit.

Iata niste sfaturi prin care poti sa-ti maximizezi memoria si concentrarea, indiferent daca esti un student sau cineva care munceste pentru a-si adauga abilitati in viata de la munca.

Scrie mai multe lucruri pe hartie. Pare a fi ceva pentru cineva care nu are creier, insa sa pastrezi o foaie de hartie in plus in apropiere cand esti in clasa sau acasa iti va permite sa pastrezi o nota despre ceea ce tocmai invatat. Transformand acele momente  in ale tale, vor avea o insemnatate pentru tine.

Analizeaza des. Gandeste-te la cata informatie vezi sau asculti intr-o zi obisnuita. De aceea ai nevoie sa-ti oferi un timp special in fiecare zi doar pentru analiza. Acest lucru poate fi realizat noaptea, cand iti iei 10-15 minute pentru a te uita peste notite sau orice material pe care l-ai primit.

Doar respira. Unul din cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru memoria ta este sa cresti fluxul de oxigen din creierul tau. Scapa de ameteala somnoroasa ce ar putea sa se fi abatut asupra ta dimineata sau in timpul noptii cand ajungi la sfarsitul zilei. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa iei parte la o activitate fizica pentru a-ti incepe ziua. De asemenea trebuie sa ai apa cu tine tot timpul pentru a te pastra atent si angajat.

Lasă un răspuns