Combate stresul!

Stresul este o conditie caracterizata de simptome mintale si fizice care rezulta din anumite schimbari sau anumite emotii pe care le traim la un anumit moment, fie ca avem probleme in familie, in cuplu sau la serviciu, toate aceste stari se vor rasfrange asupra sanatatii noastre.

Munca sub presiune sau anumite stari cu care ne confruntam la un moment dat sunt cauzate de imprejurarile in care ne aflam, iar odata cu trecerea timpului, acestea se rasfrang asupra sanatatii noastre psihice prin neliniste, tulburari emotionale care ulterior vor produce boli psihice, cardiovasculare sau diabet sau se vor rasfrange asupra persoanei in cauza prin diferite simptome, cum ar fi: tristete, un nivel de concentrare scazut sau se pot deprinde diferite vicii.

Stresul este practic un conflict interior de care avem parte atunci cand simtim ca suntem privati de starea de bine, iar acest lucru poate fi cauzat si de lipsa de incredere in propria persoana.

Pentru a combate stresul avem nevoie de incredere in noi in primul rand si de constientizarea factorilor care ne produc stresul pentru a tine aceste reactii sub control sau pentru a le elimina definitiv din gandurile noastre. De asemenea, avem nevoie de o gandire pozitiva pentru a nu cadea in cealalta extrema si a ne lasa dominati de stresul cotidian, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil avem nevoie de persoane pozitive in jurul nostru, de relaxare si de planificarea activitatilor intr-un mod corespunzator daca acestea reprezinta una dintre cauze.

Sportul ne ajuta in combaterea stresului si de aceea este bine sa facem exercitii fizice zilnic si sa avem un stil de viata sanatos si de asemenea ar fi bine sa facem ceea ce ne pasioneaza pentru a evada din cotidian. Pentru a face fata stresului avem nevoie de cunoastere de sine si de a ne confrunta cu situatiile care ne produc aceasta stare inconfortabila pentru minte si corp.

Lasă un răspuns