Cei mai inteligenti papuci

Smart ShoesZilele in care iti ingropai nasul in telefon incercand sa descifrezi directiile s-au terminat. Compania de inceput a tehnologiei purtabile din India, Ducere Tech, a produs papuci inteligenti numiti Lechal care pot oferi purtatorilor directii fara sa trebuiasca sa se uite in smartphone. Lechal se traduce in Hindi ca si „du-ma acolo”.

Utilizatorul isi introduce destinatia in aplicatia Lechal folosind Google Maps sau o aplicatie de navigatie similara. De aici mai departe, compania sustine ca utilizatorul nu mai este nevoit sa se uite in telefon. Aplicatia se conecteaza prin intermediul Bluetooth la un modul care se aprinde in spatele papucului. Papucul din stanga sau din dreapta vibreaza depinzand de directia in care ar trebui sa se indrepte utilizatorul.

Krispian Lawrence si Anirudh Sharm au produs dispozitivul in prinicpal ca o imbunatatire in a ajuta mersul si navigatia disponibila. Cei doi creatori au spus pentru revista de stil de viata Indiana, ca trestia de zahar, in timp ce fiind un ajutor eficient, atinge tinta cu respect pentru navigatie, directie si orientare. Mai mult decat atat dispozitivele actuale asistive se bazeaza in principal pe furnizarea unui feedback audio.

Oamenii ce sunt vizual provocate se bazeaza foarte mult pe sensul de asculta pentru a se obisnui cu mediul si ar putea gasi feedback-ul audio o distragere majora. In aditie pentru furnizarea directiilor, papucii monitorizeaza pasii facuti si caloriile arse. Pentru cei care nu vor sa renunte la perechea favorita de papuci, aceiasi tehnologie este disponibila ca si platforma brant.

Papucii sunt disponibili pe rosu si negru, valorand 100 sau 150 de dolari, bazat pe faptul daca clientul comanda papucii sau platforma. Pentru acel pret, utilizatorii vor primi papucii, aplicatia si un incarcator. Intregul pachet poate fi precomandat pe website-ul de produse, cu prima transa urmand sa se livreze in luna Martie a acestui an si vom putea fi capabili sa-i purtam.

Blogger: Cezara I.