Ce trebuie sa stii in salbaticie

de stiut in salbaticie

de stiut in salbaticieStiai ca, atunci cand esti in salbaticie, nu tot ceea ce descoperi acolo este bun si sanatos pentru tine si pentru supravietuirea ta. Daca ai ramas captiv de unul singur prin padure sau pe munte si nu ai ce manca si ce bea, iar ajutoarele par sa intarzie, nu te apuca sa bei si sa consumi orice gasesti in jurul tau. Unele lucruri iti pot provoca boli si chiar te pot omori.

De exemplu, nu numai ca apa statuta poate fi destul de neplacuta la gust, dar de asemenea poate fi si un loc de inmultire a tantarilor. Stim, poate, cu totii ca apa nu este tot timpul buna de baut. Si totusi, asa cum bine ne-am dat seama cu totii, setea este un factor foarte motivant, care ne face sa bem uneori si propria urina pentru a ne salva. Daca nu purtam cu noi suficienta apa in drumetii sau excursii, sa nu credem ca am putea intra pur si simplu intr-un lac sau intr-un iaz pentru a ne potoli setea.

Acest tip de apa poate parea bun, mai ales daca nu este acoperit de un strat verde de mazga si alge. Si normal ca, odata ce am trage o dusca din aceasta apa, ni se va parea o decizie foarte buna, mai ales avand in vedere caldura care nu ne mai da pace. Insa, in acest caz, exista foarte multe riscuri pe care ni le asumam. Orice balta cu apa statuta sau chiar o zona cu apa curgatoare, atrage numeroase insecte care se vor inmulti acolo.

Printre acestea se afla si tantarii atat de nesuferiti si care poarta atat de multe boli. Mai bine ne-am lasa de baut apa statuta si care provine in alta parte decat din rauri si izvoare. Pana cand vom gasi altceva mai bun, ar trebui sa rabdam putin si sa ne concentram asupra surselor de apa buna pentru baut.

Lasă un răspuns