Ce trebuie sa stie parintii si nasii de baietel despre trusoul acestuia

botezz.ro

Organizarea unui botez presupune mai intai de toate cunoasterea, intelegerea deplina a traditiilor, implicatiilor acestui eveniment, constientizarea ca importanta si abia apoi decizia despre ce se include sau nu in tot acest plan. Asa se face ca pentru ceremonia religioasa trusoul bebelusului si lumanarea ce insoteste pe nasi pe durata acestei slujbe sunt element absolut necesare, indispensabile, practice, dar si cu o semnificatie aparte.

Trusoul pentru botez presupune articole necesare pentru infasarea bebelusului dupa ce primeste taina botezului. Ca marcare a trecerii la alt statut, acesta se boteaza si se imbraca cu alte haine. Insa in timpul slujbei, in mare parte cel mic ramane doar infasat, pentru a fi si miruit. Cu ce se diferentiaza gama de trusouri baieti de cea de fete, ce este similar si ce nu si ce trebuie sa stie parintii si nasii despre necesarul acestor lucruri?

Include piese similare atat pentru fete, cat si pentru baieti

Cand vine vorba de ceea ce contine un astfel de trusou traditia si dogmele bisericesti dicteaza aceleasi lucruri: nevoia de panza de mir, fasa, eventual o paturica sau un prosop special pentru copii, ce dispune de capison si scutec. Sunt elementele de baza ce se folosesc la scaldatul copilului in cristelnita binecuvantata. Indiferent ca este vorba despre o fetita sau un baietel, se vor folosi aceleasi lucruri.

Este achizitionat de nasi

Acest set cade in responsabilitatea nasilor sa fie achizitionat, folosit o singura data, specific la momentul botezului. Nu va conta cati nasi sunt.

Poate avea un stil diferit ca design

Aici se remarca anumite trenduri. Baza acestor trusouri are o simbolistica ce se refera la botezul lui Iisus, tine de modestie si aminteste de acele vremuri cand botezul era in fapt marcat de purtarea unei panze albe. Insa ulterior acestui moment sau completand cu strictul necesar sunt si alte elemente ce se adauga.

In stil modern, magazinele de profil au inceput sa ofere seturi complexe de lucruri care sa deserveasca unui scop pe masura. Spre exemplu se poate include o sticla pentru mir, ce se va pastra ulterior de catre parinti pentru miruirea celui mic ori de cate ori se simte nevoia. Aceasta va pastra aceeasi tematica si va fi decorata ca atare.

De asemenea, toate lucrurile necesare pentru botez se pot pastra intr-o cutie speciala, personalizata. In functie si de alte traditii ce se respecta, trusoul in cauza poate fi completat de prosoape pentru moasa, preot, o cutie pentru prima suvita de par sau un saculet special in acest sens.

Trusoul nu inlocuieste garderoba bebelusului

O precizare trebuie facuta cand vine vorba de rolul nasilor si de responsabilitatea acestora. Trusoul va fi exclusiv folosit la ceremonia religioasa. Ulterior acesteia, copilul este imbracat corespunzator cu o tinuta completa, corespunzatoare, compusa de asemenea de nasi. Aici este si marea diferenta intre ce este necesar pentru un baietel si ce este necesar unei fetite. Insa ca o maniera de distinctie se poate apela si la ideea de a personaliza un trusou, iar aici cei de la BotezZ.ro sunt o recomandare. Pot realiza un trusou dupa indicatiile dorite, sa includa orice alt element, produs, sa fie realizat dupa un design anume, cu o culoare anume, cu o tema dorita si cu materialele specificate. Rezultatul? Ceva special, precum evenimentul in sine.

Lasă un răspuns