Ce dovedeste ca esti mai inteligent decat majoritatea

inteligenta

Cum stii ca cineva anume este inteligent sau chiar mai inteligent decat majoritatea? Fara a face un test de IQ, nu ai prea mult cum sa iti dai seama de capacitatile mentale ale unei persoane care spune ca este asa si pe dincolo. Inteligenta este, adeseori, masurata prin teste care au fost foarte criticate pentru ca puneau anumite grupuri sociale in dezavantaj  si pentru ca se minimiza importanta creativitatii.

Psihologii inceaca, in mod constant, sa gaseasca noi si mai bune modalitati de a masura abilitatile cognitive, asta insemnand ca semnele de inteligenta sunt mult mai simplu de identificat.

Daca ai luat sau iei anumite lectii muzicale inseamna ca esti mai inteligent decat majoritatea dintre noi. Cercetarile sugereaza faptul ca muzica ajuta la dezvoltarea mintilor copiilor in mai multe moduri:

  1. Un studiu din anul 2011 a descoperit faptul ca rezultatele un teste de inteligenta verbala printre copiii de 4-6 ani au inflorit dupa doar o singura luna de lectii de muzica.
  2. Un studiu din anul 2014 a relatat faptul ca un copil de 6 ani care a urmat timp de 9 luni lectii de pian sau de canto avea o crestere de IQ mai mare decat un copil care a urmat lectii de teatru sau nu a urmat cursuri de nici un fel.
  3. Intre timp, un studiu din anul 2013, a sugerat faptul ca unii copii cu mari ambitii erau cei mai predispusi sa urmeze lectii de muzica. Adica, in lumea reala, educatia muzicala poae doar sprijini diferentele cognitive care exista deja printre noi.

Daca esti mai in varsta decat fratii tai, asta inseamna ca esti mai inteligent. Binenteles, asta suna a ceva super subiectiv, pentru ca la un moment dat cu totii suntem mai in varsta decat cineva de langa noi sau din familie eventual. Si totusi, studiile sugereaza ca fratii mai mari sunt mai destepti, insa asta nu tine de genetica. Rezultatele studiilor au demonstrat faptul ca primii nascuti au un IQ mai mare, de 103, comparativ cu fratii nascuti dupa ei sau cel de-al treilea rand de copii ai unei familii, care au doar 100.

Lasă un răspuns