Ce anime-uri sunt recomandate in functie de varsta

1952587-naruto2Sa-ti introduci copilul in lumea minunata Anime este mai usor de spus, decat de facut. Fie este copilul tau, o ruda mai tanara, nepoata sau nepotul tau, trebuie sa iei cateva lucruri in considerare. Nu poti sa pui un copil de 6 ani sa se uite la Death Note, indiferent cat de maturi ar fi pentru varsta lor.

Copiii au si eu interesul lor. Doar pentru ca ai o fata, asta nu inseamna ca va vrea sa se uite la Card Captor Sakura, in asa fel in care nu toti baietii sunt fani Dragon Ball. Gandeste-te la interesul lor. Daca sunt genul carora le plac filmele cu actiune si batai, sa le recomanzi Bleach e mult mai bine dacat sa le recomanzi Fruit Basket. Incearca sa observi ce inclinatii au.

Sa-ti dai seama daca un anime e potrivit unei varste este foarte usor. Acestea sunt recomandarile de anime dupa varste :

My Neighbor Totoro – 5 Ani

O lista de cele mai bune anime ar fi imposibila daca nu ar avea un film de Studio Ghibli. My Neighbor Totoro este un film magic despre prietenia care urmareste doua surori si o creatura mistica numita Totoro. Acesta este cel mai bun exemplu pentru un copil de 5 ani.

Pokemon – 6 Ani

Chiar daca nu esti un fan anime, trebuia sa te fi uitat in copilarie la Pokemon. Invazia Pokemon a inceput la sfarsitul anilor 90, dar inca se mentin. Seriile originale il urmaresc pe Ash Ketchum in calatoria sa de a fi cel mai bun antrenor Pokemon.

Case Closed (Detective Conan) – 7 Ani

Jimmy Kudo este un detectiv de liceu ce a fost fortat sa ia o otrava experimentala pentru a-l omora fara sa lase vreo proba. Efectele secundare l-au transformat intr-un copil.

Avatar : The Last Airbender – 8 Ani

Avatar nu este tehnic un Anime deoarece nu a fost produs in Japonia. Aceasta este o animatie Americana inspirata de la Japonezi, dar are o poveste fantastica despre Avatar, singura fiinta care poate controla cele 4 elemente si scopul sau de a-si descoperi locul in lume.

Dragon Ball – 9 Ani

Cine nu a vazut Dragon Ball, nu a trecut prin toate etapele copilariei. Dragon Ball poate fi asociat cu violenta, dar e mult mai bland decat succesorii sai, Dragon Ball Z si Dragon Ball GT. In acest anime avem parte de mult umor si violenta animata.

Sailor Moon – 10 Ani

Exista o versiune a lui Sailor Moon facuta pentru o audienta mai matura, dar poti gasi o copie editata a acestuia, perfecta pentru adolescenti. Acest anime magic cu fete este distractiv si plin de actiune, dar cativa oameni pot spune ca raufacatorii sunt putin infricosatori.

Naruto – 11 Ani

Naruto este unul dintre cele mai bune anime pe care le-am vazut vreodata, dar violenta care o contine nu este potrivita pentru copii mai mici. Sunt multe lupte, insa povestea se concentreaza pe personajul principal Naruto Uzumaki, un personaj perseverent care da dovada de multa munca.

Eu inca urmaresc Naruto desi am 20 de ani, acest anime nu tine cont de varsta, te atrage intr-un univers nemaipomenit.