Cat de scump poate fi un desert?

desert-scump

Unele deserturi nu sunt facute pentru oricine. Cele mai scumpe deserturi din lume incearca sa combine aromele unice cu opulenta. Astfel de deserturi sunt tentante, dar probabil ca ai nevoie de un credit pentru a-ti permite sa le incerci. De la mancarea de inghetata pe Muntele Kilimanjaro pana la savurarea celui mai fin desert in restaurante de lux, exista creatii care au menirea de a face dintr-un desert o experienta de neuitat. Acestea se bazeaza pe ingrediente foarte rare, cum ar fi sofranul iranian sau foite de aur de 23 de karate. In plus, multe dintre aceste deserturi lasa suveniruri unice, cum ar fi bratari de aur sau cupe de inghetata superbe.

Cele mai scumpe deserturi din lume

Strawberries Arnaud- 1.4 milioane de dolari- Ar trebui sa calatoresti tocmai pana in Louisiana pentru a savura cel mai scump desert din lune. Desertul cu capsuni Arnaud combina inghetata cu aroma de vanilie, capsuni, vin, frisca, condimente si un plating de neuitat. Creat in restaurantul Arnaud din New Orleans, acest desert costa 1.4 milioane de dolari- da, ai citit bine! Pretul enorm este rezultatul unui diamant exclusiv de 4.7 karate, care este folosit la decorarea capsunilor. Aceasta bijuterie este un diamant roz, care, de altfel, este considerat a fi extrem de rar in lume.

Inghetata pe Muntele Kilimanjaro- 60.000 de dolari. Considerata a fi una din cele mai scumpe inghetate din lume, Absurdiy Sundae este creata de catre compania Three Twins Ice Cream. Astfel, vei avea parte de un desert delicios, folosindu-se ingrediente extrem de rare in realizarea sa. Compania Three Twins Ice Cream si-a propus ca acest desert sa fie parte a unei experiente de calatorie de neuitat, dar, isi doreste sa ajute si mediul inconjurator. In acest sens, banii din profit sunt trimisi care o asociatie de non profit din Africa, care este dedicata imbunatatirii calitatii mediului. In primul rand, trebuie sa ajungi pe Muntele Kilimanjaro- pentru ca desertul tau sa fie creat din gheata proaspata. Bineinteles, desertul vine insotit de un bilet catre Tanzania si un hotel de cinci stele.

Ciocolata inghetata- 25.000 de dolari- Restaurantul din New York City- Serendipity 3 si-a propus sa ajunga in Cartea Recordurilor, asa ca a creat desertul cu ciocolata ingheata: Frozen Chocolate Haute. Acest desert este o combinatie intre boabe rare de cacao, lapte, frisca si bucati de trufe. De asemenea, bucatarii adauga si foite de aur de 23 de karate si este servit intr-un recipient de aur care poate fi pastrat ca si suvenir; in pretul de 25.000 de dolari este inclusa si o bratara din aur.

Lasă un răspuns