Cand e indicat sa vizitezi nutritionistul?

www.chiromedicahealthcenter.ro

Situatiille in care un ajutor specializat in ceea ce priveste dieta este necesar pot varia in functie de o serie de factori. Daca te regasesti printre cei care urmeaza sa tina o dieta sau isi doresc asta, insa nu stiu cum e corect sa procedeze, atunci problema ta o poate rezolva un nutritionist cu experienta. De ce sa nu apelezi la un expert, la o persoana care care cunostinte de specialitate in domeniu si iti poate oferi recomandari utile, astfel ca planul tau sa fie unul de efect?

Probabil ca esti indecis cu privire la asta, ceea ce nu este neaparat ceva gresit. Insa trebuie sa te asiguri ca stii in ce sens te poate ajuta un nutritionist, de ce e potrivit sa apelezi la unul.

Dupa cum am mentionat, motivele pentru care iti doresti sa ai la indemana un ajutor reprezentat de un specialist in nutritie pot fi numeroase.

Te ajuta sa identifici greutatea potrivita pentru tine in functie de o serie de factori

Daca ti se intampla deseori sa te compari cu o persoana care are aceeasi varsta ca a ta, insa care arata complet diferit fizic, referitor la o greutate cu mult altfel, este bine sa fii curios de ce este asa. Cand inaltimea este aceeasi, de ce greutarea este atat de diferita? Trebuie sa stii ca nu conteaza numai greutatea corpului in ansamblu, dar si modul in care aceasta este distribuita. Mai multe lamuriri legat de asta insa iti va oferi specialistul in nutritie Cluj, atunci cand il vei contacta.

Ca sa stii ce greutate ar trebui sa ai in functie de varsta si inaltimea ta, specialistul va folosi un cantar cu bioimpedanta. Va identifica procentul de grasime din corp, masa musculara si asa mai departe. Alaturi de acesta vei stabili cat e de preferat sa slabesti sau sa pui masa musculara – dupa caz. Totul insa trebuie sa fie sub supravegherea specialistului, pentru a evita deficitele nutritionale ce pot surveni cand nu beneficiezi de o parere avizata.

De asemenea, alaturi de specialist vei stabili si un plan de nutritie care sa se plieze pe nevoile identificate. In acest sens trebuie sa ii furnizezi specialistului informatii cu privire la produsele la care esti alergic, despre cele pe care obisnuiesti sa le consumi si alte astfel de detalii. De asemenea, este de preferat sa fii deschis spre a introduce in dieta produse alimentare din care poate nu ai mai gustat. Desigur, atat timp cat iti prieste consumul lor si nu iti provoaca neplaceri.

Procesul de slabit/ingrasat nu trebuie sa fie unul neplacut, nu trebuie sa implice sacrificii. Trebuie sa inveti sa faci din acesta chiar un stil de viata, mai ales ca nutritionistul te va initia intr-o lume poate noua pentru tine, in care alimentatia este una sanatoasa, o sursa de energie pentru corp si minte.

Iata ca nutrionistul va fi alaturi de tine nu doar pentru a identifica nevoile pe care le ai, ci si pentru a te ajuta sa concepi un regim alimentar portivit, iti va efectua investigatiile necesare pentru a urma modul in care planul realizat functioneaza, totodata oferindu-ti ajutor si in ceea ce priveste activitatea fizica, de asemenea necesar de realizat.

Lasă un răspuns